Aicina iedzīvotājus atkritumu pēc svētkiem šķirot atbildīgi

© F64

Rūpējoties par vidi, iedzīvotāji pēc svētkiem ir aicināti vairāk pievērst uzmanību atkritumu šķirošanai, norāda atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Clean R" pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāvis Kaspars Līcītis atzīmē, ka par neatņemamu pilsētas ainavas sastāvdaļu ik gadu pēc Jaunā gada svētkiem ir kļuvuši svētku eglīšu kalni pie atkritumu konteineriem, dāvanu iepakojuma un izlietotas pirotehnikas atkritumi.

"Clean R" iesaka eglītes novietot blakus konteineram, piesakot to izvešanu nama apsaimniekotājam. Tāpat ir jāuzmanās, izmetot izdegušo pirotehniku sadzīves atkritumos.

Pirms izmešanas ir jāpārliecinās, ka salūtam iegādātā pirotehnika patiešām ir izlietota. Nereti gadās, ka sadzīves atkritumos tiek izmesta vēl darboties spējīga pirotehnika. Ņemot vērā, ka tā ir ugunsnedroša, tā var aizdedzināt atkritumus gan konteinerā, gan arī pārvadāšanas laikā. Taču tas apgrūtina arī atkritumu šķirošanas procesu un apdraud atkritumu šķirotāju drošību, ja šķirošana tiek veikta ar rokām. Neizlietotu pirotehniku ieteicams, vai nu izlietot, vai arī nodot atpakaļ pirotehnikas pārdevējam, skaidro uzņēmumā.

Īpaša vērība ir jāpievērš arī dāvanu iesaiņojumam. Ir vērts atcerēties, ka papīra šķirošanas konteinerā nevajadzētu mest jebkādu laminētu dāvanu iesaiņojamo papīru vai dāvanu maisiņus. Savukārt kartona iepakojuma kastes ir jāizjauc un jāsaplacina. Viena no izplatītākajām kļūdām ir arī plastmasai paredzētajos dalītās atkritumu vākšanas konteineros izmest iepakojuma putuplastu. Tas jāmet sadzīves atkritumu konteineros.

Svarīgākais