Policija izdemolē veco ļaužu pansionāta aprūpētājas māju

© f64

"Nu kā var kaut ko tādu atļauties? Salauzt atejas podu! Man ir 82 gadi, un esmu izgājusi čeku un vācu koncentrācijas nometni, bet kaut ko tādu nebiju pieredzējusi," sašutusi stāsta Neatkarīgās lasītāja Evelīna Simsone.

Viņa dzīvo pansionātā Ādažos un ir norūpējusies par policijas uzrīkoto jandāliņu savas kopējas Rutas Teices privātmājā. 14. augustā Ruta pēc nakts maiņas kā ierasts devās no Ādažiem uz Rīgu, taču, iegājusi mājas pagalmā, savu dzīvesvietu nepazina. Mājai bija izdauzīti logi, izlauztas durvis, apkārt spietoja satraukti kaimiņi. "Ap desmitiem vakarā te piebraukuši trīs specvienību autobusi un brukuši iekšā, tā stāsta kaimiņi. Salauzts ir viss – mēbeles, skapis, plaukti, pat tualetes durvis, kuras savu mūžu neesmu ciet slēgusi," saka R. Teice.

Rīgas Centra policijas iecirkņa kriminālpolicijas priekšnieka vietnieks Imants Frīde raidījumam Tautas balss stāsta, ka Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknī tiek veikta izmeklēšana saistībā ar sevišķi smaga noziedzīga nodarījuma veikšanu. Viņš apstiprina, ka izmeklēšanas laikā tika izdarīta sankcionēta kratīšana R. Teices mājā un šā kriminālprocesa ietvaros ir aizturētas vairākas personas. Sīkāku informāciju izmeklēšanas interesēs I. Frīde nesniedz.

"Sazvanīju Frīdes kungu, viņš saka, lai krājot čekiņus, ko tiesā iesniegt, tad man visu atmaksāšot. Bet man jau nav naudas, par ko nopirkt tos materiālus! Policisti atveda plēves gabalu, lai varētu aizlīmēt logus. Pēc tam dabūju vecus stiklus, paši saviem spēkiem sagriezām un iestiklojām. Durvis tagad aizplombētas ar skrūvēm, nav naudas par ko eņģes ielikt," izmisusi ir Ruta. Viņa nezina, kādas personas mājā aizturētas. Sieviete pieļauj, ka kratīšana bijusi saistīta ar viņas dēlu, taču viņš jau divas nedēļas pirms jandāliņa bijis cietumā.

Zem specvienības dūrēm pakļuvis arī kāda Rutas kaimiņa auto, kuru viņš turējis sievietes pagalmā, izmantojot to par garāžu. Mašīnai nolauzts spogulis, un sieviete ir satraukusies, ka nu būs par to jāmaksā. "Kad viņi bruka iekšā, kaimiņš bija atskrējis un aizrādījis, ka nevajag rīkoties tik brutāli, taču viņam esot atkliegts, lai lasoties malā, citādi pats dabūšot. Iekšā bija pilns ar ķieģeļiem, ar kuriem izsisti stikli. Es saprotu, meklējuši kaut kādas narkotikas, izbērta kafija un cukurs. Bet nu mazu koka ķeblīti pa skaliņiem sadalīt, tā jau ir necilvēcība!" saka Ruta.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis, noklausoties notikumu atstāstu, nav pārsteigts un saka, ka policija bieži saņemot sūdzības par tās rīcību. "Mēs dzīvojam tiesiskā valstī, un, ja reiz policijai bija kratīšanas orderis, tātad viņiem bija likumīgs pamats tā rīkoties. Uz dullo viņi neko nedarīja. Meklējot narkotikas, nekad nebūs tā, ka istabā ienāks policists un teiks – labvakar, lūdzu, parādiet, kur jums ir narkotikas? Rīkojamies pēc konkrētas taktikas. Ja sieviete ir neapmierināta ar policijas rīcību, lai raksta iesniegumu un iekšējās izmeklēšanas birojs visu noskaidros. Ja prasība būs pamatota, tad policiju varēs sūdzēt tiesā," saka I. Ķuzis.

Latvijā

Lietuvā šogad notikuši jau 13 ugunsgrēki, ko izraisīja degoši skrejriteņu akumulatori, tiek ziņots interneta vietnē “respublika.lt”. Cilvēki, kuri mitinās daudzdzīvokļu mājās, sākuši bažīties par savu veselību un drošību, kā arī, protams, par savu īpašumu, jo daudzviet dzīvokļos un kāpņu telpās šie agregāti tiek pieslēgti elektrotīklam, lai uzlādētos. Kādā vēstulē pat ir rakstīts: “Mēs dzīvojam blakus bumbai!” Kas notiek Latvijā ar tik populārajiem skrejriteņiem?

Svarīgākais