SIRSNĪGI: Policisti mierina avārijā cietušu bērnu; palīdz arī garāmgājējs

© Valsts policija

Pagājušajā nedēļā Ogrē notika ceļu satiksmes negadījums, kurā automašīna uzbrauca uz ielas izskrējušam deviņus gadus vecam zēnam. Par notikušo tika informēta netālu esošā ceļu policijas ekipāža, kura nekavējoties ieradās notikuma vietā.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi steidzīgi pieskrēja klāt uz ceļa guļošajam zēnam. Viens no ceļu policijas darbiniekiem novilka savu jaku un palika to zem zēna galvas. Pēc tam likumsargs pacēla puiku no zemes, lai viņam nesaltu. Pa to laiku jau uz notikuma vietu bija ieradušies Ogres pašvaldības policijas darbinieki, kuri tikpat aktīvi iesaistījās palīdzības sniegšanā. Viens no pašvaldības policistiem sāka mierināt un runāties ar puiku, tādejādi noturot zēna uzmanību un palīdzot viņam nomierināties līdz mediķu atbraukšanai.

Izpalīdzīgais ceļu policijas darbinieks: “Šādos brīžos cietušajam, vienalga vai tas ir bērns vai pieaugušais, ir svarīgi, lai kāds būtu blakus, kā arī sajust rūpes. Šajā gadījumā ļoti pareizi rīkojās pašvaldības policijas policists, kurš runāja ar zēnu, tādejādi viņu nomierinot un padarot gaidīšanas brīdi īsāku un paciešamāku. Pārsteigumu sagādāja tas, ka kāds garāmgājējs, ieraugot negadījumu, piesteidzās pie mums un piedāvāja savu palīdzību, kā arī pats uzreiz ierosināja, ka sameklēs zēna mammas numuru, lai varētu viņai pēc iespējas ātrāk paziņot, kas noticis ar viņas dēlu. Nelaimes brīžos ikviena palīdzīga roka ir no svara!”

Policija aicina nebūt vienaldzīgiem un sniegt palīdzīgu roku nelaimē nonākušajiem.

Svarīgākais