Gada pēdējā dienā notiks Gājiens par mieru

© SCANPIX

Gada pēdējā dienā, 31.decembrī no 11.00 līdz 13.00 rīdzinieki un Rīgas viesi aicināti piedalīties simboliskā Gājienā par mieru. Gājienu rīko domubiedru grupa, lai izrādītu solidaritāti tiem cilvēkiem, kuru cilvēktiesības netiek ievērotas un kuriem 2016. gads ir bijis īpaši grūts. Gājiena sākums ir 6.tramvaja galapunktā "Jugla", savukārt noslēgums plānots 11.novembra krastmalā pie Akmens tilta.

Gājienam aicināts pievinoties ikviens, kas vēlas izrādīt solidaritāti tiem cilvēkiem, kas - arī šobrīd - cieš no karadarbības, spīdzināšanas un necilvēcīgiem dzīves apstākļiem. Pievienoties gājienam var arī pa ceļam. Organizatori aicina līdzi ņemt svecīti, ko gājiena noslēgumā aizdegt pie Daugavas.

"Simboliskajā gājienā pa Brīvības ielu ikviens tiek aicināts iekšēji atskatīties uz aizgājušo gadu un domāt par to, ko katrs no mums var darīt nākamajā gadā, lai nodrošinātu mieru pasaulē. Tas ir aicinājums parādīt, ka mums, civiliedzīvotājiem, rūp līdzcilvēki un ka mēs iestājamies par un gribam veidot pilsonisku sabiedrību. Tādu, kādas mums vēl līdz šim nav bijis. Tas ir aicinājums parādīt, ka mēs protam būt kopā. Tas ir aicinājums savam personīgajam sarakstam pievienot arī apņemšanos katram individuāli un kopā rīkoties, lai 2017. gads būtu miera gads - bez kara, vardarbības un ciešanām," saka viena no Gājiena par mieru rīkotājām Kaņepes Kultūras centra direktore Liene Jurgelāne.

"Kāpēc iestāties par mieru? Tāpēc, ka miers nav kaut kas tāds, kas vienmēr ir. Notikumi šobrīd pasaulē apliecina, ka, iespējams, ir izsmelta cilvēku spēja sarunāties, risināt problēmas sarunājoties. Virsroku ņem naids, dusmas, bailes un izmisums. Un tieši tāpēc ir vērts tam pretim likt vēstījumu: "Turpinām sarunāties, turpinām būt cilvēcīgi un esam kopā šeit visi!" Visi šeit Latvijā, Sīrijā, Eiropā, pasaulē," uzsver dramaturgs un Gājiena par mieru rīkotājs Jānis Balodis.

Svarīgākais