Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Ar atvadu svētbrīdi piemin Dzintru Klētnieci

Dzintra Klētniece paliks cilvēku atmiņās ar savu labestīgo skatienu, kas daudzus gadus uzlūkoja teātra kolēģus, ģimeni, bet beidzamajos gados – mīļos mazbērnus. © Santa Sergejeva, Ingrīda Punka

Atvadīšanās no talantīgās aktrises, režisores un lieliskās vecmāmiņas Dzintras Klētnieces notika Rīgas krematorijas Lielajā zālē, kas bija pārpildīta ar aktrises kolēģiem, studiju biedriem, viņas talanta cienītājiem, tuviniekiem un draugiem.

Izvadīšanas svētbrīdi ļoti izjusti vadīja Āgenskalna baptistu draudzes mācītājs Edgars Mažis, kurš personīgi labi pazinis slaveno aktrisi, abi reizēm risinājuši garas sarunas, diskusijas par dažādām tēmām. Mācītājs atgādināja Dzintras Klētnieces bagātīgo un raibo dzīves gājumu, fonā spēlēja klusināta mūzika, ik pa laikam klātesošie tika iesaistīti kopīgā dziedājumā pēc izdalītajām dziesmu lapiņām. Īpaši aizkustinoši izskanēja Operas kora solistes dziedātā «Ave Maria».

Pēc izvadīšanas svētbrīža netālajā banketzālē tuvinieki, aktrises kursa biedri un kolēģi vēl vairākas stundas kavējās atmiņās par neparasto aktrisi Dzintru Klētnieci, atcerējās visvisādus jautrus atgadījumus. Visi atzina, ka tur, kur parādījās Dzintra, bija garantēta jautrība! Tāda viņa bijusi jau no pirmās studiju dienas! Līdzīgas Dzintrai Klētniecei vairs nav - ar tādu balsi, talantu, neatkārtojamu humora izjūtu un atraktivitāti! Reti kurš zina, ka vairākus gadus Dzintra Klētniece kopā ar meitu Kristīni aizrautīgi vadīja teātra studiju Iļģuciema sieviešu cietumā - par to pastāstīja cietuma kapelāne un dzejniece Rudīte Losāne.

Žēl, ka lielākā daļa no Dzintras Klētnieces kolēģiem darba dēļ vai aiz liekas kautrības nepakavējās banketzālē un vairāki krēsli pie bagātīgi klātā atvadu mielasta palika tukši. Dzintras Klētnieces bijušo kursa biedru kopbildē trūkst Lolitas Caukas, Lilitas Ozoliņas, Ulda Norenberga un Edmunda Freiberga, kuri bija klāt atvadu svētbrīdī, bet pēc tā aizsteidzās droši vien uz teātri. Īpaši smagas šīs dienas bija Dzintras Klētnieces meitai Kristīnei Klētniecei-Sikai ar vīru Andri Siku...