Dobeles sniegavīri aicina doties pārgājienā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Jānis Saliņš/ f64photo agency

Aktīvā tūrisma portāls Pargajieni.lv piedāvā izbaudīt Otros Ziemassvētkus netradicionālā stilā un doties iepazīt Dobeles un Gardenes apkārtni.

Starts paredzēts Dobeles autoostā 26.decembrī plkst.13:15, kad būs pienācis autobuss no Rīgas un Jelgavas.

Pārgājienu sāksim ar Dobeles stacijas un dzelzceļa līnijas Glūda-Liepāja vēstures iepazīšanu. Pēc tam dosimies apskatīt pilsētas ziemeļu pusē esošo militāro pilsētiņu un uzzināsim, kādas padomju armijas militārās vienības ir atradušās pilsētas teritorijā un tās tuvākajā apkārtnē.

Dobeles apkārtne vienmēr ir bijusi svarīgu ceļu krustpunkts, mežiem bagāta un militarizēta vieta. Lai to labāk saprastu un izzinātu pilsētas vēsturi, dosimies apskatīt netālu no Lielbērzes esošos Brāļu kapus un Gardenes stacijas apkārtni, kuras tuvumā sarīkosim piknika pauzi.

Pēc pusdienām dosimies iepazīt Gardeni un tās tuvumā esošo bijušo armijas poligonu. Teritorija ir ļoti piesārņota, vecās militārās būves ir sagrautas vai tiek izmantotas kā ražotnes un noliktavas. Gardenē redzēsim arī armijas pilsētiņām raksturīgo īpatnējo apbūvi.

Gardenes tuvumā apskatīsim arī Baronu kapus un uzzināsim, kādi ievērojami cilvēki dzīvojuši pilsētā un tās apkārtnē.

Dobeles pils vienmēr ir bijis nozīmīgs apkārtnes pārvaldes centrs. Šeit iepazīsim pils apkārtni un parunāsim vairāk par pilsētas un apkārtnes vēsturi.

Dobeles pils un slimnīcas apkārtnē atrodas vairāki pieminekļi, kuri liecina par seniem notikumiem pilsētā.

Tā kā ir Ziemassvētku laiks, jau vairākus gadus ierasts, ka Dobelē tiek veidoti sniegavīri. Šogad tos var redzēt vairākās vietās pilsētā un tie veltīti dažādām tēmām. Papildus bonuss ir dažādās krāsās izgaismotā baznīca un izrotātā egle blakus esošajā laukumā. Te patiks gan lieliem, gan maziem pārgājiena dalībniekiem un tas būs kā lielisks pasākuma noslēgums.

Finišs Dobeles autoostā paredzēts ap plkst.18:30, lai paspētu uz autobusu uz Rīgu un Jelgavu. Ja kāds vēlēsies ilgāk baudīt pilsētu un tajā esošos sniegavīrus, tad mājup varēs doties ar speciāli šajā datumā norīkoto Liepājas vilcienu, kurš uz Rīgu aties plkst.19:38.

Šajā pārgājienā plānots noiet vismaz 15 kilometrus.

Pārgājienā līdzi jāņem laikapstākļiem atbilstošs apģērbs un apavi un tēja un ēdiens piknika pauzei.

Svarīgākais