Ziemassvētku vakars dažiem kungiem izvērties pavisam bēdīgs

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Aizvadītā diennakts mediķiem kopumā bijusi mierīga, taču vairāki vīrieši guvuši vidēji smagas traumas, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Viņa klāstīja, ka svētku brīvdienas bijušas kopumā mierīgas, bet kāds 68 gadus vecs vīrietis, braucot ar automašīnu atpakaļgaitā, guvis smagu traumu. Kungs guvis mugurkaula skriemeļu traumu un vidēji smagā stāvoklī nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā.

Tāpat Rīgas reģionā kāds 28 gadus vecs vīrietis, būdams alkohola reibumā, neskaidros apstākļos izkritis pa trešā stāva logu. Viņš guvis galvas smadzeņu satricinājumu, mugurkaula skriemeļu bojājumu un iegurņa kaula lūzumu. Arī viņš vidēji smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Savukārt kāds 93 gadus vecs kungs guvis elektrotraumu. Iespējams, tas noticis, viņam gludekli atvainojot no rozetes. Sirmgalvis vidēji smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Tikmēr Kurzemes reģionā divus gadus vecs zēns kritis pa kāpnēm aptuveni no pusotra metra augstuma, īslaicīgi zaudējis samaņu un nogādāts slimnīcā Rīgā.

Savukārt kāds trīsarpus gadus vecs zēns, lēkājot pa gultu, guvis atslēgas kaula lūzumu.

Vienlaikus Rīgas reģionā kādam 60 gadus vecam vīrietim, vadot automašīnu, kļuvis slikti, par ko viņš paziņojis blakussēdētājam. Līdzbraucējs centies pievērst garām braucošo uzmanību, viens no kuriem apstājies un sācis elpināt kungu līdz atbraukuši mediķi un vīrieti izdevies glābt.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1188 izsaukumus, no kuriem 215 bijušas traumas un dažādi negadījumi.

Svarīgākais