Labdarības koncertā vāks līdzekļus smagi slimās Lāsmas ārstēšanai

© Publicitātes foto

Labdarības ultramaratonā Rīga-Valmiera skrējēji un sacensību brīvprātīgie ziedos līdzekļus Lāsmai Zukurei, kura slimo ar bērnu cerebrālo trieku, spastisko tetraparozi. Sadarbojoties fondam "Ziedot.lv" un "Ultra garo skrējienu un taku skriešanas asociācijai", ziedojumu vākšanas akcija risināsies līdz 2017.gada 1.aprīlim, kad notiks emocijām piesātinātās 107 kilometru garās sacensības.

Lāsmas lielais sapnis ir staigāt bez palīgierīcēm. Skrējēji no Brīvības pieminekļa Rīgā līdz Sīmaņa baznīcas Kliņķim Valmierā var nokļūt skriešus vai staigājot. Lāsmai tas ir liegts, taču viņa apsolījusi 1.aprīlī būt par katra skrējēja sargeņģeli 107 kilometru ceļā līdz Svētā Sīmaņa namdurvīm. 16 gadīgā jauniete no Burtnieku novada sagaidīs līderus un būs klāt apbalvošanas ceremonija, kaut arī viņa nevar nostāvēt bez pieturēšanās un pārvietoties bez staiguļa palīdzības.

Tikmēr ikviens var palīdzēt sasniegt Lāsmas lielo mērķi, lai arī viņa var staigāt un skriet. Meitenei ir izteikti stājas un gaitas traucējumi; uzstādīta diagnoze - bērnu cerebrālā trieka, spastiska tetraparoze.

Stājas un gaitas stabilizēšanai un spasticitātes mazināšanai nepieciešama regulāra terapija. Decembrī Lāsma uzsāka rehabilitācijas kursu "Ziedot.lv" centrā "Poga". Programmā iekļautas nodarbības mēneša garumā pēc "TheraSuit" metodes un uz "G-EO System" gaitas robota. Četru nedēļu rehabilitācijas kurss maksā 2625 eiro.

Lai Lāsmai Zukurei nodrošinātu četrus rehabilitācijas kursus šī gada decembrim un 2017.gadam kopā nepieciešami 10 146 eiro.

Vajadzīgā summa ir četrreiz lielāka par nepieciešamo, ko skrējēju sabiedrība savāca Undīnei un Jēkabam iepriekšējos divos gados. Taču "Ziedot.lv" informācija liecina, ka Lāsmai 64 ziedotāji jau savākuši 2167,88 eiro, kā rezultātā Lāsma jau tagad decembrī aizvada pirmo rehabilitācijas kursu. Skrējēji palīdzēs savākt atlikušo summu!

Vienu eiro ziedo katrs dalībnieks, piesakoties (sportlat.lv) 1.aprīļa skrējiensoļojumam. Jau divi dalībnieki ziedojuši 107 eiro un cerams, ka šādu dalībnieku būs vēl. Ziedot varēs arī pasūtot personalizēto numuru, iemetot 20e drošības naudu kastītē pēc finiša sasniegšanas, kā arī vienkārši ieskaitot ultrataka.lv norādītajā kontā ar norādi - Ziedojums Lāsmai Zukurei.

Tuvojas Ziemassvētki un labdarības koncertu laiks, tāpēc ikviens aicināts uz kamerkora "Cantamus" Ziemassvētku labdarības koncertu (23.decembrī plkst.18.00 Koncertzālē "Ave Sol"), kas būs veltīts tikai ziedojumu vākšanai Lāsmai.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais