Pārventas bibliotēku Ventspilī atzīst par pagājušā gada labāko jaunbūvi Latvijā

Pārventas bibliotēka Ventspilī, Tārgales ielā 4, atzīta par pagājušā gada labāko jaunbūvi Latvijas Būvnieku asociācijas rīkotajā skatē "Gada labākā būve Latvijā 2009". Pārventas bibliotēku pēc Ventspils pilsētas pašvaldības pasūtījuma būvēja Ventspils būvkompānija "Pilsbūve".

Savukārt teātra nama "Jūras vārti" rekonstrukcija Ventspilī, Karlīnes ielā 40, ko pēc Ventspils pilsētas pašvaldības pasūtījuma veica Ventspils kompānija "Arbo", ieguvusi trešo vietu nominācijā "Labākā rekonstrukcija"

Būvniecības objekti tiek vērtēti sešās nominācijās - jaunbūve, rekonstrukcijas objekts, restaurācijas objekts, inženierbūve, santehnikas darbi, kā arī elektromontāžas darbi. Kopumā skatei bija pieteikti 27 objekti.

Latvijas Būvnieku asociācijas skate tiek rīkota kopš 1998.gada. Latvijas Būvnieku asociācija ir biedrība būvniecības nozarē, kuras mērķi ir saskaņot un aizsargāt savu biedru intereses būvniecības nozares darba tirgū, ekonomikas jautājumos, attiecībās starp darba devējiem un darba ņēmējiem, kā arī attiecībās ar pasūtītājiem.

Latvijā

Ekonomikas ministrija (EK) saskaņošanai virzījusi rīkojuma projektu, kas paredz piešķirt 81 248 eiro Patērētāju tiesību aizsardzības centram (PTAC) par tūrisma operatora SIA "Fisom" ceļotāju repatriāciju, liecina informācija Tiesību aktu portālā.

Svarīgākais