Senioru zvanu centrs darbosies arī nākamgad

© F64

Senioru zvanu centrs turpinās savu darbību arī nākamgad, vien gada nogalē, kad pārcelsies uz citām telpām, būs izmaiņas darba laikā. Nākamnedēļ zvanu centrs darbosies tikai 27. decembrī, bet ierasto darba režīmu atsāks no 2. janvāra.

No februāra, kad zvanu centrs sāka darboties, desmit mēnešos ir reģistrēti apmēram 1400 zvanu, zvanu centrā kā brīvprātīgie darbojas ap 60 senioru. Senioru zvanu centrs Rīgā darbojas katru darbdienu no pulksten 10 līdz 14. Zvanītājus uzklausa brīvprātīgie seniori, sniedzot informāciju par brīvprātīgā darba iespējām Rīgas pašvaldībā, aktuāliem kultūras pasākumiem vai aprunājoties par aktuālām tēmām. No nākamā gada Senioru zvanu centrs vairs neatradīsies Rīgas 1. slimnīcas telpās, bet pārcelsies uz dienas centru Rīdzene.

Lai vecāka gadagājuma cilvēkiem mazinātu sociālās atstumtības risku, tika izveidots zvanu centrs. Tā izveide bija viens no projekta Būsim aktīvi! mērķiem, lai veicinātu aktīvu dzīvesveidu, iesaistot vecāka gadagājuma cilvēkus brīvprātīgajā darbā. Daudzi seniori aktīvi darbojas pensionāru biedrībās, apmeklē kursus un kultūras pasākumus, bet ļoti daudzi ir vientuļi un viņiem pat nav ar ko parunāt. Piezvanot uz Senioru zvanu centru, ir iespēja atrast domubiedrus, sameklēt līdzgājēju uz kultūras pasākumiem, pat iepazīties un noskaidrot informāciju par veselības un sociālo aprūpi.

***

UZZIŅAI

Senioru zvanu centra tālruņa numuri ir 20224913, 25643438 un 29438355.

•Lai senioriem, kas zvana uz šiem tālruņiem, nenāktos tērēt savus līdzekļus, pēc zvana saņemšanas tiek piedāvāta iespēja atzvanīt.

•Pieteikties brīvprātīgajam darbam zvanu centrā var pa tālruņiem 67037114 vai 67037314.

•Senioru zvanu centrā uz brīvprātības pamatiem katru darba dienu četras stundas pie trim mobilajiem tālruņiem dežurē seniori.

•Projekta ietvaros tiek veicināta vecāka gadagājuma cilvēku iesaiste brīvprātīgajā darbā; uzlabots atbalsts senioriem; uzlabota sabiedrības izpratne par veselīgu un aktīvu novecošanu.



Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais