LIZDA vēl nelemj par izstāšanos no LBAS

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) šodien vēl nepieņēma lēmumu par izstāšanos no Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS), aģentūrai LETA pastāstīja arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Šodien LIZDA padomes sēdē tika izskatīti ieguvumi un zaudējumi, kas rodas, arodbiedrībai esot LBAS biedram. Vanaga skaidroja, ka arodbiedrība nepieņems sasteigtus lēmumus un līdz janvārim LIZDA dalīborganizāciju vadītājiem jāapzina savu biedru viedoklis par LIZDA iekļaušanos LBAS.

Janvārī LIZDA uz tikšanos aicinās jauno LBAS vadību, lai pārrunātu to, kādā veidā var notikt abu organizāciju sadarbība.

Vanaga atklāja, ka trūkumi dalībai LBAS saistās ar organizatoriskajiem, solidaritātes, lēmumu pieņemšanas un virzīšanas, finanšu jautājumiem. Taču LIZDA saprot, ka jo lielāka organizācija, jo vieglāk panākt viena vai otra jautājuma virzību.

"Redzam, ka LBAS ir nacionāla līmeņa organizācija, kurai ir spēks. Mēs to labi apzināmies. Bet trūkumi ir. Tāpēc vajag pārrunāt ar jauno LBAS. Šodien nelēmām sadedzināt sadarbības tiltus ar LBAS," atzina Vanaga.

Svarīgākais