Labdarības akcijā "Nepaej garām!" līdz šim saziedoti 42 053 eiro

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Bērnu fonda labdarības akcijā "Nepaej garām!", kuras mērķis ir palīdzēt no vardarbības cietušiem bērniem, tika saziedoti 42 053 eiro, aģentūru LETA informēja LTV sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Pudule.

Viņa pastāstīja, ka labdarības akcijas "Nepaej garām!" ietvaros vakar LTV koncertstudijā norisinājās LTV un Latvijas Bērnu fonda kopīgi rīkotās labdarība akcijas "Nepaej garām!" koncerts. Koncerta laikā tika saņemts vairāk nekā 29 000 zvanu, un kopējā saziedotā summa ir 42 053 eiro. Šogad savāktie līdzekļi tiks novirzīti vasaras rehabilitācijas un atpūtas nometņu rīkošanai bērniem, kuri ir cietuši no vardarbības. Vienā nometnē vienlaikus atpūšas, rotaļājas, savus talantus attīsta un speciālistu konsultācijas saņem 25 bērni.

Labdarības koncerta abās daļās uz skatuves kāpa dažādi Latvijas mākslinieki un koncertā skanēja Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna un citu autoru dziesmas. Koncertā piedalījās Karīna Tatarinova, Annija Putniņa, Aleksandra Špicberga, Amanda Grīnberga, Normunds Rutulis, Goran Gora, Valters Frīdenbergs, Lauris Valters, Aija Skrīvere, Evita Zālīte, grupa "Melo-M", Rīgas Gospeļkoris, "Latvian Voices", kā arī citi solisti un muzikāli kolektīvi.

Pudule paskaidroja, ka vienas specializētās nometnes noorganizēšanai nepieciešami vismaz astoņi tūkstoši eiro un ziedojumu tālrunis 90006484 ir aktīvs arī pēc koncerta.

Latvijas Bērnu fonds un Latvijas Televīzija sadarbību aizsāka 2009.gadā, kad Ziemassvētkos pirmo reizi aicināja sabiedrību iesaistīties akcijā "Nepaej garām!". Sākotnēji tās mērķis bija atbalstīt ģimenes, kuras pieņēmušas bāreņus vai bērnus, kuru bioloģiskajiem vecākiem atņemtas vecāku tiesības. Taču jau sesto gadu par akcijas mērķi ir kļuvis atbalsta sniegšana bērniem un ģimenēm, kuras ir cietušas no vardarbības.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais