VM pagarina pārbaudi NVD saistībā ar e-veselības ieviešanu

© Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency

Ņemot vērā analizējamās informācijas apjomu, Veselības ministrija (VM) līdz janvāra vidum pagarinājusi Nacionālajā veselības dienestā (NVD) notiekošo dienesta pārbaudi saistībā ar e-veselības informācijas sistēmu ieviešanu un plānoto e-pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu.

Pārbaudei vajadzēja noslēgties aptuveni decembra vidū, tomēr, kā aģentūrai LETA pastāstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders, termiņš ir pagarināts.

Jau ziņots, ka novembra sākumā VM sāka dienesta pārbaudi NVD saistībā ar e-veselības informācijas sistēmu ieviešanu un plānoto e-pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu. Dienesta pārbaudē paredzēts izvērtēt amatpersonu rīcību saistībā ar e-darbnespējas lapu un e-receptes ieviešanu, uzsākto e-veselības informācijas sistēmu ieviešanu un plānoto e-pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu pilnā apjomā.

Tāpat plānots izvērtēt amatpersonu rīcību par veiktajām aktivitātēm projekta "E-veselības integrētās informācijas sistēmas attīstība" ieviešanas pārvaldības un uzraudzības nodrošināšanā un konstatēto trūkumu novēršanā.

Svarīgākais