PALĪDZĒSIM: Vairākām ģimenēm nepieciešama malka, lai nesaltu mājoklī

© Facebook

Facebook domu biedru grupā "Palīdzēsim viens otram" lasāmi vairāki aicinājumi palīdzēt ģimenēm sagādāt malku.

Dzeison Kler: "Ir pienācis sauciens pēc palīdzības no māmiņas Liepājā! Māmiņa strādā par šuvēju un darba dēļ ir veselības problēmas, muguras un roku sāpes! Šo visu situāciju sarežģī tas, ka ir saplīsusi veļas mazgajamā mašīna un visas drēbītes puikam ir jāmazgā ar rokām un malka ziemai arī neesot vairs palikusi, tikai kādi dēļi šķūnīti. Trūcīgā statusu nepiešķir, jo ir darbs!

Varbūt kādam stāv stūrī nevajadzīga un darba kārtībā veļasmašīna! Kā arī varbūt kāds var iepriecināt māmiņu un puisēnu ar kādu malkas maisu vai brikešu maisu, lai atnākot vakarā no darba māja būtu silta un varētu nedaudz vairāk atpūsties un pavadīt laiku kopā ar dēliņu!"

Inga Karlinska: "Pie mums - labdarības lapas Snowflake - vērsās Egija no Cēsīm, kuras ģimeni šogad piemeklējušas dažādas liktas, tajā skaitā ģimenes galvas palikšana bez darba. Pagājušajā mēnesī darbu vīram izdevies atrast, un izdevies dzēst daļu parādu, kas iekrājušies, taču visam nav pieticis. Proti, ģimene, kurai ir trīs mazuļi - 3 gadi, 2 gadi un 8 mēneši - pašreiz nevar iegādāties malku, lai apkurinātu mājokli. Tā kā tuvākajām dienās sola strauju gaisa temperatūras pazemināšanos, ceram, ka kāds varētu ģimenei palīdzēt. Lai ātrāk šo problēmu risinātu, iespējams sazināties ar ģimeni pa tiešo - cilvēkiem, kuri patiešām gatavi palīdzēt ar malkas sagādāšanu, iedosim ģimenes kontaktus. Jau iepriekš sakām paldies par atbalstu un sarūpēto siltumu ģimenei!"

Latvijā

Līdzšinējās diskusijās par valsts budžetu redzams, ka ir piemirsts par iestāžu uzturēšanas izdevumu pārskatīšanu, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas vadītājs Raimonds Bergmanis (AS).

Svarīgākais