Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Sācis darboties Dakteru Klaunu labdarības veikals

© F64

Dakteri Klauni pirms Ziemassvētkiem pirmo reizi organizē labdarības Pop - up veikalu, kura darbībai ziedoti gan mākslinieku, gan daudzu citu radošu cilvēku darinājumi. Iegūtie līdzekļi, kā ziedojums biedrībai Dr.Klauns, nonāks mazo pacientu atbalstam, iedrošinājumam, iepriecinājumam un ātrākai veselības atgūšanai Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā, kā arī reģionu slimnīcās - Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Cēsīs, Rēzeknē un Daugavpilī.

Dakteru Klaunu Pop - up labdarības veikalu tirdzniecības centrā "Spice", blakus Informācijas stendam būs iespējams apmeklēt no 9. līdz 11.decembrim, 10.decembrī paredzēta arī labdarības izsole. Savukārt radošas rokdarbu meistarklases bērniem 9.decembrī notiks no pulksten 15.00 - 19.00, 10.decembrī no 11.30. - 17.00.

Pop - up veikals ir īpaša koncepta veikals, kas atvērts uz īsu brīdi, un tādu pirms gaidāmajiem Ziemassvētkiem nolēmām izveidoja arī Dakteri Klauni. Dakteru Klaunu Pop - up labdarības veikals ir lieliska iespēja ģimenēm kopā ar bērniem pavadīt laiku un līdz ar saviem radošajiem darbiem dalīties mīlestībā ar bērniem slimnīcās - īpaši tiem, kuriem ikdienā šī ģimeniskā siltuma tik ļoti pietrūkst un ikdiena jāpavada bērnunamā. Jāatzīmē, ka līdzcilvēki Dakteru Klaunu organizētajam Pop - up labdarības veikalam jau ziedojuši daudzus brīnišķīgus rokdarbus un citus darinājumus.

Pēcāk Dakteru Klaunu Pop - up veikals darbu atsāks 16.decembrī un turpināsies līdz 18.decembrim. Savus darinājumus vēl var atnest uz Pop-up veikalu tā darbības laikā vai līdz 15.decembrim katru darbdienu no pulksten 7.00 līdz 23.00 (sestdienās, svētdienās no pulksten 9.00 līdz 21.00) uz jebkuru no sporta klubiem "Atlētika", Rīgā (Krišjāņa Barona ielā 46, Brīvības gatvē 434 B, Prūšu ielā 46, Anniņmuižas bulvārī 40A, Anniņmuižas ielā 17). Darinājumi jāiedod sporta kluba administratoram, kā arī jāaizpilda anketa, lai Dakteri Klauni varētu pateikt paldies. Anketa pieejama mājaslapā www.drklauns.lv

Vēl Pop - up labdarības veikalam paredzētos darinājumus var katru darbdienu no pulksten 14.00 - 20.00 Liepājā aiznest uz Jauniešu māju, Kungu ielā 24. Savukārt Saldus novada Lutriņu pagastā katru darbdienu no pulksten 7.30 - 18.00 tie būs gaidīti Skolas ielā 2, pirmsskolas iestādē "Kāpēcītis".

Biedrība "Dr. Klauns" kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012.gada, un tās pārstāvji - 45 profesionāli medicīnas klauni - katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Dakteru Klaunu projektu biedrība "Dr.Klauns" īsteno sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un ar Izraēlas vēstniecības, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" un Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" atbalstu.