Latvija piešķīrusi patvērumu vēl vairākiem pārvietošanas programmā iesaistītajiem ārvalstniekiem

© F64

Latvija piešķīrusi patvēruma statusu vēl septiņām Eiropas Savienības (ES) bēgļu pārvietošanas programmā uz mūsu valsti pārvestajām personām, aģentūra LETA noskaidroja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Līdz šim Latvija ES pārvietošanas programmā kopumā uzņēmusi 154 personas. Kopumā no tām statuss ir piešķirts 63 personām - bēgļa statusu ir ieguvušas desmit personas un alternatīvo statusu - 53 personas. Bēgļa statusu piešķir bez noteikta termiņa, bet alternatīvo - uz gadu, atgādina PMLP.

Par pārējām pārvietotajām personām PMLP pagaidām vēl nav izlēmusi vai piešķirt patvēruma statusu.

Pēdējās pārvietotās personas uzņemtas novembra sākumā, kad uz Latviju no Grieķijas pārvietoti 16 sīrieši, tajā skaitā astoņi nepilngadīgi bērni, kuriem nepieciešama starptautiskā aizsardzība.

Valsts pērn apņēmās divu gadu laikā uz Latviju pārvietot 531 patvēruma meklētāju. Lielākā daļa būtu no ES valstīm - Grieķijas un Itālijas -, taču 50 cilvēkus nepieciešams pārvietot no trešajām valstīm - šobrīd tas notiek no Turcijas. Pēc nogādāšanas Latvijā PMLP ir jālemj, vai piešķirt patvērumu - bēgļa vai alternatīvo statusu.

Tāpat Latvijā regulāri, visbiežāk nelikumīgi, caur ''zaļo'' robežu nokļūst ārvalstnieki, no kuriem daļa pēc aizturēšanas lūdz patvēruma statusu Latvijā.

Latvijā

Apritot Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības darba pirmajam gadam, labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) par nozīmīgākajiem ministrijas sasniegumiem uzskata sociālo grupu pabalstu apmēru pieaugumu, pensiju indeksācijas modeļa izstrādi, kā arī neapliekamā minimuma celšanu un minimālās mēnešalgas paaugstināšanu no 620 līdz 700 eiro.

Svarīgākais