Šodien: Apmācies un bez nokrišķiem

© Kārlis Mendziņš

Trešdien Latvijā gaidāms daļēji apmācies laiks, bez ievērojamiem nokrišņiem. Agrā trešdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no +2 grādiem vietām Kurzemes rietumkrastā līdz -12 grādiem vietām Vidzemē un Latgalē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Teritorijas lielākajā daļā termometri rāda -4..-10 grādu. Zemākā gaisa temperatūra naktī bija -14 grādu Zosēnos.

Mākoņi daļēji sedz debesis, nav nokrišņu. Pūš lēns līdz mērens rietumu un dienvidu vējš.

Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +2..-3 grādiem, piekrastē līdz +5 grādiem,

Rīgā caur mākoņiem uzspīdēs saule, nokrišņi nav gaidāmi. Pūšot mērenam dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz +1 grādam.

Šorīt braukšanas apstākļi visā Latvijā uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

LVC aicina autobraucējus atcerēties, ka apledojums uz ceļiem var izveidoties strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu.

Svarīgākais