Andris Nelsons un Mariss Jansons nominēti "Grammy" balvai

© Nora Krevņeva/ f64 photo agency

Latvijas diriģenti Andris Nelsons un Mariss Jansons nominēti prestižajai ASV mūzikas balvai "Grammy" kategorijā "Labākais orķestra sniegums", līdz ar to viņu vadītie orķestri sacentīsies savā starpā.

Jansons balvai izvirzīts par Sergeja Prokofjeva Piektās simfonijas ierakstu kopā ar Karalisko Concertgebouw orķestri.

Nelsons uz balvu pretendē par "Deutsche Grammophon" izdotajiem Dmitrija Šostakoviča 5., 8. un 9.simfonijas ierakstiem "Shostakovich: Under Stalin's Shadow - Symphonies Nos. 5, 8 & 9", kas tapis Bostonas simfoniskā orķestra izpildījumā.

Viņi abi sacenšas arī ar igauņu diriģentu Nēmi Jervi un viņa vadīto Šveices Romāņu orķestri, Maiklu Tilsonu-Tomasu un viņa vadīto Sanfrancisko simfonisko orķestri un Alanu Gilbertu un Ņujorkas filharmonijas orķestri.

Nelsons šogad saņēma "Grammy" balvu par viņa vadībā ierakstīto Dmitrija Šostakoviča 10.simfoniju "Shostakovich: Under Stalin's Shadow - Symphony No.10".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais