Premjers: Sekmīgi īstenots "Rail Baltica" projekts ir Baltijas interesēs

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Sekmīgi īstenots "Rail Baltica" projekts ir visu trīs Baltijas valstu stratēģiska interese, šodien tikšanās laikā ar Lietuvas Seima spīkeru Viktoru Pranckieti paudis Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis paudis gandarījumu, ka ir parakstīts otrais līgums par līdzfinansējuma piešķiršanu projektam 225 miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars. Tāpat Kučinskis atzinīgi vērtējis šoruden parakstīto projekta finansēšanas un īstenošanas līgumu. Premjers arī akcentējis, ka ļoti svarīgi ir, lai šīs vienošanās arī tiktu pildītas.

Sarunas laikā amatpersonas pārrunājušas jautājumus, kas skar reģionālos transporta un enerģētikas projektus. Kučinskis norādījis, ka energodrošība ir svarīga ne tikai Latvijai, bet arī reģionam kopumā. Kā nākamo lielo izaicinājumu viņš minējis Baltijas un Somijas gāzes tirgus izveidi.

Kučinska ieskatā nepieciešams arī laicīgi izbūvēt paredzētos starpsavienojumus un izstrādāt reģionālā tirgus darbības nosacījumus, nodrošinot pēc iespējas augstāku tirgus likviditāti.

Latvijā

Latvijā turpina strādāt vairāk nekā 60 000 pensionāru, turklāt ne visi to dara, lai izklaidētos un būtu darba tirgū, bet arī lai izdzīvotu un iztiktu, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja Aija Barča.

Svarīgākais