Kalniņš: NBS turpinās iesāktos projektus

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) turpinās iesāktos projektus, kas izriet no pamatmērķa par augstu kaujas gatavību bruņotajos spēkos, lai nodrošinātu valsts aizsardzību, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē sacīja NBS komandiera amata kandidāts ģenerālmajors Leonīds Kalniņš.

Aizsardzības komisija šodien atbalstīja Kalniņa virzīšanu apstiprināšanai NBS komandiera amatā. Komisija atbalstīja lēmumprojektu, par ko vēl būs jālemj Saeimai.

Kalniņš komisijas sēdē norādīja, ka ar pateicību un lielu atbildības sajūtu uzņemas piedāvājumu kļūt par NBS komandieri, un pauda gatavību nospraust galvenos uzdevumus savā pilnvaru termiņā, ja parlaments lems par viņa apstiprināšanu.

Komandiera amata kandidāts norādīja, ka uzdevumi veicami armijas dažādās sfērās - kājnieku spēju tālāka attīstība, kā arī gaisa, pretgaisa un jūras aizsardzības attīstība, tajā skaitā izmantojot augstākās tehnoloģijas.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis izšķīries NBS komandiera amatam virzīt Kalniņu.

NBS Apvienotā štāba priekšnieks absolvējis Augstākā komandējošā sastāva kursu Baltijas Aizsardzības koledžā Igaunijā, kā arī Vadības un ģenerālštāba virsnieka kursu ASV Armijas vadības un ģenerālštāba koledžā, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Kalniņš Irākā 2006.gadā ASV vadīto koalīcijas spēku operācijā bija Latvijas kontingenta komandiera vietnieks/multinacionālās divīzijas štāba plānošanas daļas priekšnieka vietnieks.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais