Smadzeņu satricinājums, muguras sasitumi, durta brūce - bērnu traumas, baudot ziemas priekus

© Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

Vakar vairāki bērni guvuši nopietnus savainojumus, baudot ziemas priekus, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Ar aizdomām par mugurkaula lūzumu slimnīcā Rīgā nogādāts kāds astoņus gadus vecs zēns, kurš, no pakalniņa braucot ar ragavām, no tām nokritis. No ragaviņām izkritis arī kāds trīs gadus vecs zēns Zemgalē, gūstot smadzeņu satricinājumu.

Ar iebraukšanu žogā un mugurkaula traumu vizināšanās ar ragaviņām beidzās kādai 11 gadus vecai meitenei Rīgā, bet kāds sešus gadus vecs zēns, ar ragavām iebraucot sētā, guvis galvas traumu.

Vēl kāds cits desmit gadus vecs puika Kurzemē, no kalna braucot ar plastmasas ragavām, kas atgādina lielu šķīvi, uzkrita uz zara, tādējādi gūstot durtu brūci iegurņa rajonā.

Ar traumām ziemas prieku baudīšana noslēdzās arī vairākiem pieaugušajiem. Zemgalē kāda 42 gadus veca sieviete, krītot no ragavām, guva augšdelma un ribu lūzumu, bet kāds 26 gadus vecs vīrietis tādējādi lauzis apakšstilbu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi saņēma 985 izsaukumus, 162 no kuriem saistīti ar traumām.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais