Jansons: Mēs nevaram izrauties no nabadzības atvara, ja par to netiek runāts

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Šorīt intervijā raidījumā "900 sekundes" tiesībsargs Juris Jansons saistībā ar nabadzības līmeni Latvijā pauda, ka mēs nevaram izrauties no nabadzības atvara, ja par to netiek runāts.

Jansons uzsver, ka pagaidām sabiedrībai netiek pietiekami izskaidrotas lietas saistībā ar sociālajām iemaksām, tāpēc arī rodas nesaskaņas par nupat pieņemtajiem likumiem.

Lai samazinātu nabadzības līmeni Latvijā Jansons iesaka mainīt situāciju saistībā ar tiem cilvēkiem, kas dzīvo zem nabadzības sliekšņa. Šādu cilvēku skaits sasniedz 30% no visiem Latvijas iedzīvotājiem. Tiesībsargs apgalvo, ka šobrīd esošais sociālais budžets pie šādiem apstākļiem nevar būt ilgtspējīgs. Būtu jāpārskata tas, lai cilvēks ar savu algu varētu nomaksāt visus rēķinus.

''Bez sociālajām iemaksām nevar būt sociālais budžets un tie cilvēki, kas to nemaksā nevar būt sociāli nodrošināti. Ja mēs skatāmies uz tām iemaksām, kas tagad veidosies no minimālās algas, tad tā ir nolemtība. Būtu jāstāsta sabiedrībai, ko patiesībā šīs sociālās iemaksas dod'' pauž Jansons.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.