Sākts kriminālprocess pret trim robežsardzes amatpersonām par nelikumīgu munīcijas glabāšanu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Iekšējās drošības birojs (IDB) par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un nelikumīgu munīcijas glabāšanu sācis kriminālprocesu pret trim Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonām.

Kā aģentūra LETA noskaidroja IDB, oktobrī birojā tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 318.panta 1.daļā un 233.panta 2.daļā paredzētajām noziedzīga nodarījuma pazīmēm par iespējamu ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, glabājot munīciju lielos daudzumos bez attiecīgas atļaujas.

Kriminālprocesā veicot vairākas kratīšanas vienā no VRS robežas punktiem, kā arī personu dzīvesvietās, tika atrasts un izņemts kopumā vairāk nekā 1000 patronu, kas glabātas bez attiecīgas atļaujas.

Aizdomās par pretlikumīgu munīcijas glabāšanu IDB aizturēja trīs VRS amatpersonas, kurām tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Bez minētā kriminālprocesa pret vienu no VRS amatpersonām ir sākti vēl divi kriminālprocesi - par iespējamu dienesta viltojumu saistībā ar nostrādāto virsstundu uzskaiti un par iespējamu ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kas iegūta no dienesta lietošanā piešķirtajām datubāzēm.

IDB minētajos kriminālprocesos tiek turpināta pirmstiesas izmeklēšana.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.