Hidrologi: Tuvākajā diennaktī Lielupē un Ventā gaidāma lēna ūdens līmeņa paaugstināšanās

Pieturoties vēsam laikam, tuvākajā diennaktī Lielupē un Ventā gaidāma lēna ūdens līmeņa paaugstināšanās, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Lielupē Jelgavas grīvas posmā un Ventas lejtecē turpināsies lēna ledus segas sairšana, un vietām iespējama ledus sakustēšanās, savukārt Daugavā diennaktī ūdens līmeņu celšanās turpināsies par 40 līdz 60 centimetriem.

Daugavā posmā no Piedrujas līdz Daugavpilij gaidāma ledus sakustēšanās, bet pie Līksnas iespējama ledus sastrēguma izveidošanās.

Šodien pēcpusdienā Lielupē ūdens līmenis pie Jelgavas sasniedzis 311 centimetrus virs novērojumu stacijas 0 atzīmes un ledus joprojām stāv uz vietas. Staļģenē ūdens līmenis plkst.16 bija sasniedzis 519 centimetrus, bet pēc desmit minūtēm sāka iet ledus un ūdens līmenis cēlās par 13 centimetriem, sasniedzot 532 centimetrus. Mežotnē Lielupes ūdens līmenis ir 431 centimetrs, bet Kalnciemā - 225 centimetri.

Ūdens līmenis pēcpusdienā salīdzinājumā ar rītu nedaudz samazinājies Ventā - Vārdavā, kur no rīta ūdens līmenis bija 512 centimetri, bet pēcpusdienā - 488 centimetri, savukārt Kuldīgā ūdens līmenis Ventā kopš šorīt fiksētajiem 538 centimetriem pēcpusdienā sasniedza 574 centimetrus, bet Vendzavā pēcpusdienā ūdens līmenis bijis 374 centimetri, salīdzinājumā ar šā rīta 353 centimetriem.

Pēcpusdienā ūdens līmenis cēlies arī Daugavā - Krāslavā pēcpusdienā ūdens līmenis sasniedzis 485 centimetrus, Daugavpilī - 344 centimetrus, Vaikuļānos - 329 centimetrus, Jersikā - 474 centimetrus, bet Jēkabpilī Daugavas ūdens līmenis pēcpusdienā bijis 432 centimetri.

Jau ziņots, ka šonakt virs Latvijas pastiprināsies anticiklons, tādēļ nakts visā teritorijā aizritēs bez nokrišņiem. Gaisa temperatūra būs no mīnus 2 līdz mīnus 7 grādiem, savukārt rīt dienā gaisa temperatūra būs no plus 3 līdz plus 8 grādiem, bet dienvidu rajonos var sasniegt pat plus 10 grādus.

Svarīgākais