Diskutēs par ES naudas ietekmi uz Latvijas ekonomiku

© F64

Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā šodien Rīgā organizēs viedokļu līderu diskusiju par Eiropas Savienības (ES) naudas ietekmi uz Latvijas ekonomiku turpmākajos gados "Ko sagaidīsim no ES budžeta nākotnē?", aģentūru LETA informēja EP preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

Paredzēts, ka pasākumā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem par potenciālajām izmaiņām - kāds būs ES budžets nākamajos gados, kā tas skars Latviju, kā naudas plūsma ietekmēs Latvijas ekonomiku, kā arī - kā ES naudu virzīt Latvijai izdevīgākajā variantā?

Pasākumā piedalīsies Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, Finanšu ministrijas Eiropas Savienības fondu stratēģijas departamenta direktors Edgars Šadris, Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vecākā ekonomiste Baiba Traidase, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības padomniece finanšu un ekonomikas jautājumos Sanita Šķiltere un Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta direktora vietniece Ilze Zvīdriņa.

ES institūcijās pašlaik aktīvi notiek darbs pie ES 2017.gada budžeta apstiprināšanas un pie ES Daudzgadu budžeta 2014-2020.gadam pārskatīšanas.

Eiropas Parlaments uzstāj, ka tas ir jāpadara elastīgāks, lai ātri stātos pretim tādiem izaicinājumiem kā bēgļu krīze, terorisms un iekšējās drošības lietas, sarežģījumi lauksaimniecības sektorā vai nemainīgi augstais bezdarbs, īpaši - jauniešu grupā. Būtiskas izmaiņas šajās nozarēs jāparedz jau 2017.gada budžetā.

Diskusija norisināsies ES mājas 1.stāvā no plkst.12.

Latvijā

Cik droši ir ielu krustojumi Rīgā un citās Latvijas pašvaldībās? Šo jautājumu liek uzdot satiksmes negadījumi, kuros traumas gūst gājēji, tostarp nepilngadīgie.TV3 raidījums “900 sekundes” skaidroja sabiedrības viedokli šajā jautājumā.

Svarīgākais