UZMANĪBU: Nopietns VUGD atgādinājums iedzīvotājiem

© F64

Adventes laikā daudzu māju, uzņēmumu un dzīvokļu logus rotā adventes vainags un svētku noskaņas radīšanai tiek iedegtas svecītes. VUGD statistika liecina, ka ik gadu ugunsdzēsēji glābēji šajā laikā saņem vairākus izsaukumus uz ugunsgrēkiem, kuri izcēlušies no bez uzraudzības atstātas iedegtas sveces.Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) atgādina vairākus drošības padomus, lai no mazas svecītes neizceltos liels ugunsgrēks.

Pagājušajā gadā Adventes laikā ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 31 ugunsgrēku, kuri izcēlās degošas svecītes adventes vainagā vai Ziemassvētku eglītē dēļ, vai arī ugunsgrēks izcēlies no bez uzraudzības atstātām degošām svecēm. Dzīvojamās telpās nodzēsts 21 ugunsgrēks, tirdzniecības telpās trīs un biroja telpās - četri. 2015.gadā šādos ugunsgrēkos cieta 10 cilvēki, bet divi tika izglābti.

Šogad pirmais ugunsgrēks, kurā dega Ziemassvētku eglīte tika reģistrēts 6.janvārī - Jūrmalā piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī no iedegtas sveces aizdegās eglīte 1m2 platībā. Kopumā līdz novembra vidum reģistrēti jau 15 šādi ugunsgrēki un tajos cietuši pieci cilvēki, bet izglābti četri.

Lielākoties adventa vainagi sastāv no degtspējīgiem materiāliem un tie, līdzīgi kā telpās novietotas Ziemassvētku eglītes, viegli aizdegas no bez uzraudzības atstātas sveces liesmas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais