Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

APTAUJA: Kāpēc cilvēki baidās pamest sociālos tīklus?

© SCANPIX

Astoņdesmit procenti interneta lietotāju gribētu slēgt savus kontus sociālajos tīklos, taču no tā viņus attur bailes zaudēt saikni ar draugiem un vērtīgas atmiņas. Šādus datus Kaspersky Lab ieguva lietotāju tiešsaistes aptaujas* gaitā vairākās pasaules valstīs.

62 % lietotāju domā, ka pēc aiziešanas no sociālajiem tīkliem būs jāaizmirst par saskarsmi ar draugiem, bet 21 % respondentu baidās, ka, pametot Facebook, Instagram un citas platformas, viņi uz visiem laikiem zaudēs vērtīgas personīgās datnes, piemēram, fotogrāfijas. Tajā paša laikā vairāk nekā trešdaļa (39 %) lietotāju atzina, ka būtībā sociālie tīkli ir viņu laika izniekošana.

"Mēs uzskatām, ka ikvienam lietotājam ir jābūt iespējai brīvi un bez bailēm pārvaldīt savu digitālo dzīvi. Nevienam nav jābūt atkarīgam no kādiem pakalpojumiem, katram pašam ir jāvar brīvi rīkoties ar saviem personīgajiem datiem. Un Kaspersky Lab vienmēr ir darījis visu iespējamo, lai nodrošinātu šo brīvību. Tieši tāpēc mums radās doma izstrādāt jaunu risinājumu, kas palīdzēs pieņemt lēmumus par sociālo tīklu izmantošanu vai aiziešanu no tiem bez bailēm zaudēt kādus vērtīgus datus vai iespējas," stāsta Kaspersky Lab sociālo mediju virziena vadītājs Jevgeņijs Čerešņevs.

Lietotnei, kuru patlaban izstrādā Kaspersky Lab, ir piešķirts sākotnējais nosaukums FFForget. Tā ļaus veidot un glabāt visa personīgā satura (fotogrāfiju, videoklipu, ierakstu, piezīmju par atrašanās vietu un citas informācijas) no profila sociālajos tīklos rezerves kopijas. Datu drošību un aizsardzību garantēs iebūvētā šifrēšana. Tādējādi lietotāji var nebaidīties zaudēt svarīgu savas digitālās dzīves daļu, ja tiek slēgti konti sociālajos tīklos.

FFForget izlaišana ir ieplānota 2017. gadā, taču interesenti jau tagad var reģistrēties tīmekļa vietnē ffforget.me, lai uzreiz pēc risinājuma izlaišanas pirmie notestētu tā bēta versiju.