Uz vienošanās pamata strādājoši ieslodzītie tiks sociāli apdrošināti

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā Par valsts sociālo apdrošināšanu, kas nosaka, ka valsts sociālajai apdrošināšanai tiks pakļauti arī ar brīvības atņemšanu notiesātie, kuri tiek nodarbināti uz vienošanās pamata cietumā.

Grozījumi nepieciešami, lai veicinātu pēc iespējas veiksmīgu ieslodzītā resocializāciju pēc atbrīvošanas. Ja par viņu būs veiktas sociālās iemaksas, pēc soda izciešanas notiesātais varēs saņemt sociālās garantijas, piemēram, bezdarbnieka pabalstu.

Komisija vienojās otrajā lasījumā likumprojektu papildināt ar normām, kas noteiktu, kādiem sociālās apdrošināšanas veidiem tiks apdrošinātas ieslodzījuma vietā esošas personas. Par atbalstu likumprojektam trīs lasījumos vēl jālemj Saeimai.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.