Daži deputāti piekrīt, ka laulība jādefinē kā vīrieša un sievietes savienība

© F64

Vairāki Saeimas deputāti nolēmuši atbalstīt Eiropas pilsoņu iniciatīvu "Mamma, tētis un bērni", lai noteiktu, ka laulība ir pastāvīga un uzticīga savienība starp vīrieti un sievieti ar mērķi dibināt ģimeni, bet ģimene ir - tētis, mamma un viņu bērni, aģentūru LETA informēja Saeimas deputāte Jūlija Krūmiņa (S).

Lai izteiktu savu atbalstu minētajai iniciatīvai un mudinātu Latvijas pilsoņus par to parakstīties, vairāki Saeimas deputāti, piedaloties Saeimas ārkārtas sēdē par valsts budžetu 2017.gadam, nolēmuši piespraust pie sava apģērba nozīmīti ar iniciatīvas logo.

Deputāti tādējādi pauž atbalstu idejai Eiropas Savienībā (ES) pieņemt regulu ar ģimenes un laulības definīciju.

Deputāti pievienojušies aicinājumam, ko izteikusi biedrība "Asociācija Ģimene", kas ir oficiālā iniciatīvas pārstāve Latvijā.

Eiropas Pilsoņu iniciatīvas autori esot Eiropas Savienības pilsoņi no septiņām valstīm - Ungārijas, Slovākijas, Zviedrijas, Polijas, Francijas, Horvātijas un Portugāles. Lai Eiropas Komisija izskatītu šo iniciatīvu, jāsavāc viens miljons Eiropas pilsoņu parakstu, tajā skaitā Latvijā jāsavāc vismaz 6000 parakstu. Līdz 23.novembrim iniciatīvu bija parakstījuši vien 174 938 cilvēki.

Parakstīties par minēto iniciatīvu var pilngadību sasnieguši Latvijas pilsoņi, norādot savu personas kodu. To var izdarīt tiešsaistē "www.mumdadandkids.eu/lv", kā arī papīra formā, no minētās mājaslapas izdrukājot parakstu vākšanas veidlapu.

Parakstu vākšana noslēgsies 10.decembrī, un visas papīra veidlapas un elektroniski iesniegtās balsis tiks iesniegtas Centrālajā vēlēšanu komisijā, kas trīs mēnešu laikā izvērtēs derīgo parakstu skaitu un sniegs oficiālu informāciju par savākto parakstu skaitu.

Pēc oficiālas informācijas saņemšanas no visu valstu Centrālajām vēlēšanu komisijām, ja tiks izpildīta prasība - viens miljons parakstu visā ES, iniciatīvas "Mamma, tētis un bērni" autori vērsīsies ar oficiālu iesniegumu un regulas projektu Eiropas Parlamentā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.