PALĪDZĒSIM ugunsnelaimē izpostītajai Ruckas muižai

© cesis.lv

Naktī uz 21. novembri ugunsgrēkā pamatīgi cieta Ruckas muiža, kas bija iecienīta satikšanās vieta dažādiem radošo jomu pārstāvjiem. Šobrīd ir nepieciešama līdzcilvēku palīdzība, lai pēc iespējas ātrāk muižu atjaunotu, vēsta informācija Ruckas muižas facebook.com lapā.

Tiek rakstīts:

Plkst. 1.40 ēkā nostrādāja ugunsdrošības signalizācija, apsardze ieradās trīs minūšu laikā un izsauca glābšanas dienestu. Ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradās pēc piecām minūtēm - tajā brīdī liesmas jau bija sasniegušas ēkas otro stāvu.
Uguns izpostījusi muižas jumtu un jumta konstrukcijas un otrā stāva telpas. Ugunsgrēka dzēšanas laikā no ūdens daļēji cietušas arī telpas pirmajā stāvā. Mums izdevās izglābt darba telpu aprīkojumu, un esam sākuši strādāt krīzes režīmā.
Patlaban strādājam kopā ar AAS BTA, lai saprastu ugunsgrēka radīto zaudējumu apmēru. Valsts policijas darbinieki ir sākuši izmeklēšanu.
Izpostīts ir daudz, tomēr esam apņēmības pilni pēc iespējas ātrāk atjaunot ēku, lai nākamgad rezidenču centrs varētu atsākt darbību. Tuvākajā laikā organizēsim talku Ruckas sakopšanai.
Ja redzat iespēju palīdzēt mums Ruckas muižas atjaunošanā, lūgums sūtīt ziņu uz rucka@rucka.lv vai zvanīt 29122272. Būsim pateicīgi par ziedojumu, mūsu rekvizīti: nodibinājums "Elm Media", AS Swedbank, LV90HABA0551033911343, norāde "Ziedojums Ruckas mākslas rezidenču centra darbības atjaunošanai".

Cerot uz drīzu tikšanos atjaunotā ēkā,
Ruckas komanda

Svarīgākais