Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Jānis Brazovskis vadīs Latvijas Komercbanku asociāciju

© Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Latvijas Komercbanku asociāciju pagaidām vadīs organizācijas valdes loceklis Jānis Brazovskis.

Viņš asociāciju vadīs līdz nākamā gada 9.janvārim, kad amatā stāsies Latvijas Komercbanku asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanda Liepiņa.

Līdzšinējais asociācijas prezidents un vienīgais valdes loceklis Mārtiņš Bičevskis amatu atstāja 17.novembrī.

Jau ziņots, ka šovasar Komercbanku asociācija nolēma organizācijas valdi paplašināt līdz trim valdes locekļiem līdzšinējā viena vietā. Līdz ar valdes paplašināšanu asociācijā būs vairāk augsta līmeņa pārstāvību nodrošināt spējīgi cilvēki, kas veidos industrijas pārstāvības kopīgu elpu un ritmu, iepriekš aģentūrai LETA sacīja Bičevskis.

Pašlaik zināms, ka asociācijas valdē strādās valdes loceklis Brazovskis un no nākamā gada janvāra - valdes priekšsēdētāja Liepiņa.

Komercbanku asociācija uz brīvprātības principa pamata apvieno Latvijā reģistrētās bankas un ārzemju banku filiāles. Asociācijā ir 20 biedri un trīs asociētie biedri.

Brazovskis līdz šim bija Latvijas Komercbanku asociācijas konsultants. Savukārt no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas darbības sākuma līdz 2012.gada oktobrim viņš divus termiņus pēc kārtas bija Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietnieks.

Liepiņai ir darba pieredze Pasaules Bankā un Starptautiskajā finanšu korporācijā, kā arī 2013.-2015.gadā viņa bija Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre.