Ģenerālprokurora amata kandidāta izvēle bijusi ierobežota

Ģenerālprokurora amata kandidāta izvēle bija ierobežota, šodien intervijā Latvijas Radio 1 raidījumā "Aktuālais temats" teica Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs.

"Lielākā daļa no juristiem Latvijā, tostarp tiesnešiem prokuroriem un advokātiem, ir pazīstami, zina viens otra stiprās un vājās puses. Vērtējot no šī aspekta, izvēle ir stipri ierobežota," norādīja Bičkovičs.

Maizīša līdzšinējā darba pieredze, profesionālās spējas, izglītība, prasmes, kas gūtas divu pilnvaru termiņu laikā, vadot lielo prokuratūras kolektīvu, kā arī personiskās īpašības un pieņemtie lēmumi - tas ir kopums, kas lika Bičkovičam virzīt ģenerālprokurora amatam Maizīti.

Bičkovičs, lūgts novērtēt Maizīša iespējas gūt Saeimas vairākuma atbalstu, atzina, ka "ar garantiju un 100% pārliecību ir grūti runāt", tomēr, viņaprāt, Maizītim ir perspektīva tikt apstiprinātam. Par to vedinot domāt arī publiski pieejamā informācija, tostarp politiķu izteikumi.

"Gribētos domāt, ka šis rezultāts varētu būt pozitīvs," teica AT priekšsēdētājs.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais