Tiesībsargs aicina mazu bērnu vecākus piedalīties aptaujā

© Edmunds Brencis/ f64 photo agency

Tiesībsarga birojs aicina mazu bērnu vecākus piedalīties biroja aptaujā par faktisko situāciju nodarbinātības attiecības regulējošo normatīvo aktu īstenošanā.

Kā aģentūra LETA uzzināja Tiesībsarga birojā, viens no tiesībsarga darbības mērķiem ir sekmēt vienlīdzīgas attieksmes principa ievērošanu un jebkāda veida diskriminācijas novēršanu. 2012./2013.gadā Tiesībsarga birojs veica darba devēju un mazu bērnu māmiņu aptauju par diskriminācijas aizlieguma ievērošanu darba tiesiskajās attiecībās.

Aptaujas rezultāti ļāva secināt, ka lielākoties tieši sievietes izmanto bērnu kopšanas atvaļinājumu (95% gadījumu), atalgojuma apmērs darbiniecēm pēc atgriešanās no bērna kopšanas atvaļinājuma nebija mainījies (44% gadījumu), jo arī citiem darbiniekiem atalgojuma apmērs nebija mainījies.

Tāpat aptaujā tika konstatēts, ka 43% mazu bērnu māmiņu nācies saskarties ar diskriminējošu attieksmi no darba devēja puses.

Lai noskaidrotu, kā ir mainījusies faktiskā situācija nodarbinātības attiecības regulējošo normatīvo aktu īstenošanā, tiesībsargs veic darba devēju un mazu bērnu (līdz piecu gadu vecumam) vecāku - mammu un tēvu - aptauju.

Tiesībsargs aicina aptaujā piedalīties māmiņas, kurām pēdējo piecu gadu laikā ir piedzimis bērns un kuras ir atsākušas strādāt pēc bērna dzimšanas. To var izdarīt tiešsaistē "http://visidati.lv/aptauja/1208734308/". Tāpat aptauju aicināti aizpildīt arī tēvi, kuru ģimenē pēdējo piecu gadu laikā ir piedzimis bērns un kuri ir atsākuši strādāt pēc bērna dzimšanas. Aptauju var aizpildīt tiešsaistē "http://visidati.lv/aptauja/1208713961".

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais