PALĪDZAM: Divgadīga meitenīte cīnās par dzīvību; nepieciešama mūsu palīdzība

© labdaris.lv

Divus gadus vecajai Viktorijai Fominai ir diagnosticēta smaga slimība - spinālā muskuļu atrofija. Šobrīd meitenīte cīnās par savu veselību un dzīvību, tāpēc steidzami nepieciešama līdzcilvēku palīdzība, vēsta Labdaris.lv

Tiek vēstīts, ka 2014. gadā notika ziedojumu vākšana klīnikas atrašanai un specializētās pārtikas un tehnisko palīglīdzekļu iegādei. Līdz šim nav izdevies atrast klīniku, kas uzņem tik mazus bērniņus kā Viktorija. Labdaris.lv ir sazinājies ar gandrīz 30 klīnikām Vācijā, Krievijā, Izraēlā un Spānijā. Lai Viktorija izdzīvotu līdz laikam, kad varēs uzsākt ārstēšanu, ir nepieciešami papildus 6468 eiro.

Šie līdzekļi paredzēti rehabilitāciju un tehnisko palīglīdzekļu nodrošināšanai līdz brīdim, kad Viktorija sasniegs trīs gadu vecumu.

Ziedojumu vākšanu mazās Viktorijas glābšanai uzsāka 2014. gada otrajā pusē. Šajā laikā Labdaris.lv pārstāvji ir vērsušies gandrīz 30 dažādās klīnikās, bet saņēmuši atteikumu meitenes ārstēšanai. Galvenie atteikuma iemesli ir bijuši paaugstināti riski meitenes mazā vecuma dēļ. Viktorijai jāgaida, kamēr viņai paliks trīs gadi, bet bez specializētās pārtikas un citas palīdzības viņa neizdzīvos. Specializēto pārtiku tagad apmaksā valsts, bet pārējā palīdzība nepieciešamajā apjomā meitenei nav pieejama. Ir ļoti, ļoti vajadzīgs jūsu atbalsts!

Viktorijas māmiņa Olga ļoti rūpējas par savu bērnu un ļoti cer, ka meitene izdzīvos līdz brīdim, kad varēs uzsākt ārstēšanu. Daļa ārstu, ar ko Olga ir konsultējusies, aicina viņu padoties, tomēr viņa nav gatava to darīt. Kurš vecāks gan spētu vienkārši atļaut savam bērnam nomirt, īpaši, ja mazulītim ir iespēja dzīvot?

Svarīgākais