Šorīt daudzviet Latvijā ir apgrūtināta braukšana

© Lauris Vīksne/ f64 photo agency

Sniega un apledojuma dēļ šorīt Latgalē, Vidzemē, kā arī dažviet Zemgalē ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināti Ainažu virzienā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Veclaicenes virzienā no Rīgas līdz Raunas pagriezienam un no Alūksnes pagrieziena līdz Veclaicenei, Valmieras virzienā no Murjāņiem līdz pat Valkai, uz Rīgas apvedceļa posmos no Baltezera līdz Saulkalnei, Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Nīcgalei, Rēzeknes virzienā no Jēkabpils līdz Terehovai, no Grebņevas līdz Špoģiem un uz Rēzeknes apvedceļa, Jelgavas virzienā no Jelgavas līdz Meitenei, kā arī Liepājas virzienā no Kalnciema līdz Apšupes krustojumam.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoša braukšana ir vienīgi Kuldīgas, Dobeles, Saldus, Liepājas un Ventspils apkārtnē.

Sniegotie un apledojušie autoceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Šorīt ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 150 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi šodien daudzviet gaidāmi nelieli nokrišņi - lietus, slapjš sniegs, dažviet veidosies arī neliels apledojums. Kurzemē atsevišķos rajonos iespējama migla.

Autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka apledojums uz ceļiem var izveidoties strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas stilu un ātrumu.

Latvijā

Latvijā katru gadu rudenī – 1. oktobrī - tiek pārskatīts pensiju apmērs, veicot pensiju indeksāciju. To nosaka likums “Par valsts pensijām”. Pensiju indeksācijas mērķis ir nodrošināt piešķirto pensiju aizsardzību pret pirktspējas krišanos un panākt to vērtības nezaudēšanu, ziņo Labklājības ministrija.

Svarīgākais