Zukuls: Kontrabandu pilnībā apkarot nevar

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Kontrabandu pilnībā apkarot nav iespējams, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Muitas pārvaldes direktora vietnieks Raimonds Zukuls.

"Nav pasaulē tādas valsts, kurā kontrabandas apmērs būtu nulle, tāpat, kā nav valsts, kurā nav noziegumu. Tāpēc es nedomāju, ka mēs kādreiz sasniegsim tādu līmeni, kad kontrabandas vispār nebūs, bet, protams, mūsu mērķis un uzdevums ir maksimāli mazināt un apgrūtināt kontrabandistu rūpalu," pauda Zukuls.

Viņš arī atzīmēja, ka Latvijā Muitas dienests ir efektivizējis darbību, tāpēc arī kontrabandas jomā ir vairāk atklāto gadījumu.

Jau vēstīts, ka atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta datiem šogad deviņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn, par 27,7% audzis muitā atklāto pārkāpumu skaits. Kopumā 2016.gada deviņos mēnešos muitas fiziskās kontroles rezultātā atklāti 2137 pārkāpumi. Tāpat gada laikā par 6,5 procentpunktiem augusi muitas fizisko kontroļu rezultativitāte - ja 2015.gada deviņos mēnešos rezultatīvs bija 21% muitas veikto kontroļu, tad šogad deviņos mēnešos tie ir 27,5%.

Svarīgākais