Lielupē ceļas ūdens līmenis; sāk applūst Jelgava

© Ivars Veiliņš, Jelgavas Vēstnesis

Šorīt ūdenslīmenis Lielupē pie Jelgavas salīdzinājumā ar situāciju pirmdienas vakarā nedaudz paaugstinājies, pagaidām tas paaugstinās aptuveni par trīs līdz pieciem centimetriem stundā.

Par to aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Lielupi pie Jelgavas joprojām klāj ledus.

Kā ziņo portāls jelgavnieki.lv, Jelgavā jau applūst ielas, kuras atrodas ap upēm. Lai gan Jelgavas Pašvaldības policija (JPP) ziņo, ka nakts pagājusi mierīgi, tās darbinieki strādā pastiprinātā režīmā, uzraugot visas aplūstamās teritorijas pilsētā. Vietas tiek apsekotas ik pa stundai.

Ūdens pirmdienas vakarā pārņēmis Straumes, Baložu, Romas ielas, daļu Rūpniecības ielas, Putnu ielas apkārtni, nopludinot mājas un pat iebrucinot asfaltu. Tāpat ūdens pietuvojies Cukura ielas 20.f namam, Upeņu ielai. Jelgavnieki ziņo, ka applūdusi arī Upes iela, kas nav izbraucama. Tāpat ūdens sāk pārņemt arī Pils saliņu.

Ūdens līmenis nedaudz ceļas arī pie Kalnciema, taču pie Mežotnes ūdens līmeņa celšanās šorīt nav novērota.

Savukārt Ventā pie Vārtavas ūdens līmenis salīdzinājumā ar vakardienu šorīt no rīta paaugstinājies pavisam nedaudz, pie Kuldīgas naktī tas bija cēlies par 71 centimetru, sasniedzot maksimālo ūdens līmeni - 12,17 metrus. Ventas lejtecē šorīt salīdzinājumā ar vakardienu ūdens līmenis bija cēlies par 90 centimetriem.

Jau ziņots, ka vakar no rīta Lielupē pie Mežotnes sākās ledus iešana. Ledus sastrēgums bija izveidojies aptuveni sešus kilometrus augšpus Staļģenes. Ledus iešana pie Staļģenes sākās plkst.13, bet pie Jelgavas un Kalnciema saglabājās ledus sega.

Svarīgākais