Spriedīs vai NEPLP kandidātiem jānosaka prasība par pielaidi valsts noslēpumam

© Nora Krevneva, F64 Photo Agency

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai būs jāspriež, vai atbalstīt priekšlikumu noteikt prasību, ka Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļa amata kandidātiem jābūt pielaidei valsts noslēpumam.

To šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK politiķis Einārs Cilinskis. Par šo jautājumu spriests koalīcijā, bet pilnīga vienošanās nav panākta.

Cilinskis arī norādīja, ka, ja pēc gaidāmajām NEPLP vēlēšanām tiks mainīta likumdošana attiecībā uz medijiem, tad šiem nākotnē amatā esošajiem NEPLP locekļiem varētu samazināties pilnvaras.

Koalīcija vienojusies veidot iekšēju darba grupu par mediju politikas jautājumiem, un konceptuālus jautājumus tālāk skatīs Cilvēktiesību komisija.

Kā ziņots, valdība 8.novembrī atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) izstrādātās Latvijas mediju politikas pamatnostādnes 2016.-2020.gadam un to īstenošanas plānu, ar kurām iecerēts stimulēt mediju vides daudzveidību un sabiedrības mediju pratību.

Neatrisināts palika arī jautājums par valsts un pašvaldību finansēto mediju saturu un par komercreklāmām pašvaldību informatīvajos izdevumos. Šajā jautājumā kompromiss vēl neesot atrasts, tāpēc darbs pie tā turpināsies.

Pamatnostādnēs kā mediju politikas rīcības virzieni noteikti mediju vides daudzveidība, kvalitāte un atbildīgums, nozares profesionāļu izglītība, mediju pratība un mediju vides drošumspēja.

Svarīgākais