Vīrietis izglābj ledū ielūzušu bērnu

© Aivars Ķesteris/ f64 photo agency

Šobrīd daudzviet Latvijā sasnigušā sniega sega var radīt mānīgu priekšstatu, ka ūdentilpnēs ledus sega ir izveidojusies pietiekami bieza. Šo sestdien ugunsdzēsēji glābēji steidzās palīgā diviem cilvēkiem, kuri, pārvērtējot izveidojošos ledus kārtu, ielūza ledū, vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagastā bērns atrodas uz ledus. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties noskaidrots, ka 7 gadus vecs bērns, atradoties apmēram 20metrus no krasta, bija ielūzis ledū. Pirms VUGD ierašanās bērnu izdevās izglābt kaimiņam, kurš, izmantojot gumijas laivu, nokļuva līdz bērnam un nogādāja krastā.


Savukārt īsi pirms plkst. 18.00 tika saņemts izsaukums uz Daugavpili, kur Gubiščes ezera ledū bija ielūzis cilvēks. Ierodoties ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ezera vidū, apmēram 120 metrus no krasta, redzama slīkstoša vīrieša galva. Izmantojot glābšanas dēli, glābēji nokļuva līdz cilvēkam un nogādāja viņu krastā, kur nodeva NMPD mediķiem.


VUGD atgādina, ka atrasties uz ledus ir bīstami un tas apdraud cilvēka veselību un dzīvību. VUGD vecākus ar bērniem pārrunāt ledus bīstamības jautājumus un iespējamās traģiskās sekas kāpšanai uz ledus!

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.