Streļčenoks: Drīz pēc apstiprināšanas amatā tika meklēts politisks atbalsts manai gāšanai

© Latvijas Valsts ceļi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks apgalvo, ka jau aptuveni pusgadu pēc viņa apstiprināšanas amatā partijās meklēts atbalsts viņa gāšanai no amata.

Streļčenoks šodien žurnālistiem teica, ka nu jau bijušās KNAB amatpersonas aptuveni pusgadu pēc viņa apstiprināšanas amatā apstaigājušas Saeimā pārstāvētās frakcijas, lai rosinātu jautājumu, ka viņš nav derīgs biroja priekšnieka amatam.

Atskatoties par amatā aizvadītajiem pieciem gadiem, Streļčenoks uzskata, ka viņam izdevās nostrādāt, nevis "atsēdēt".

Streļčenoks pauda, ka pret biroju vērstās kampaņas mērķis bija nepieļaut kolektīvās ietekmes pazaudēšanu, taču KNAB priekšnieks to neesot pieļāvis. Viņš vairākkārt kritiski pieminēja partiju "Vienotība".

KNAB priekšnieks kopumā savu darbu slavēja. Viņš uzskata, ka, pirms pieciem gadiem pārņemot biroja vadības grožus, daudzi procesi te bijuši nesakārtoti, taču viņa vadībā sadarbībā ar darbiniekiem izdevies biroju attīstīt. Piecu gadu laikā KNAB, piemēram, sakārtota informācijas aizsardzības sistēma, uzlabots tehniskais aprīkojums, ieviesta darbinieku stimulēšanas sistēma un darbiniekiem celta atlīdzība, minēja KNAB priekšnieks. Tāpat darbiniekiem nodrošinātas regulāras apmācības.

Streļčenoks uzskata, ka viņa vadībā birojā sasniegti labi rezultāti.

LETA jau ziņoja, ka konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi, tomēr konkursa komisija pagājušajā piektdienā atzina, ka neviens no viņiem, tostarp pašreizējais KNAB priekšnieks Streļčenoks, nav virzāms uz konkursa otro kārtu. Pirmajā kārtā atlases komisija izvērtēja kandidātu atbilstību normatīvajā regulējumā noteiktajiem kritērijiem.

Streļčenoks intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "De facto" paziņojis, ka nezinot, vai piedalīsies jaunā konkursā.

Komentējot konkursa rezultātus, kurā komisija nolēma otrajai kārtai nevirzīt nevienu kandidātu, Streļčenoks stāstīja, ka bija saņēmis lūgumu iesniegt papildu dokumentus par diviem jautājumiem - par aktuālajām rekomendācijām un par angļu valodas prasmi. Tomēr neveiksmi konkursā Streļčenoks saistot ar Satversmes aizsardzības biroja informāciju un valsts noslēpuma pielaides prasību, vēsta raidījums. Pēc Streļčenoka paustā, viņam pašlaik pielaide valsts noslēpumam ir, tāpēc viņš plāno strādāt līdz 16.novembrim, kad ir pēdējā KNAB priekšnieka pilnvaru termiņa diena.

Latvijā

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) aicina veidot ilgtspējīgu atbalsta programmu ārvalstu kino uzņemšanai Latvijā, tā stiprinot vietējās kino nozares attīstību un piesaistot investīcijas, aģentūru LETA informēja partijā.

Svarīgākais