Divi AT tiesneši pieteikušies Satversmes tiesas tiesneša amatam

© F64

Kandidēt Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatam pieteikušies divi Augstākās tiesas (AT) tiesneši - Administratīvo lietu departamenta tiesneši Jānis Neimanis un Rudīte Vīduša -, aģentūru LETA informēja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

Juridisko zinātņu doktors Neimanis par AT tiesnesi apstiprināts 2007.gadā. Viņš tiesneša darbu Administratīvo lietu departamentā savieno ar asociētā profesora pienākumiem Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē.

Savukārt Vīduša tiesneša pienākumus pilda kopš 2005.gada. Savu darbu viņa sāka Administratīvajā rajona tiesā, drīz tika uzaicināta kļūt par Administratīvās apgabaltiesas tiesnesi. 2007.gadā Vīduša sāka strādāt AT Senāta Administratīvo lietu departamentā - sākumā kā pienākumu izpildītāja, bet no 2008.gada - kā Saeimas apstiprināta AT tiesnese.

14.novembrī paredzēta AT plēnuma sēde, kur jāpieņem lēmums par viena tiesneša ieteikšanu apstiprināšanai par ST tiesnesi.

Kā ziņots, nākamā gada sākumā beigsies pilnvaras ST tiesnesim Uldim Ķinim, tāpēc tiesnešiem līdz novembra sākumam bija jāpiesaka sava kandidatūra šim amatam.

ST ir septiņi tiesneši, kurus amatā apstiprina Saeima. Trīs ST tiesnešus apstiprina pēc ne mazāk kā desmit Saeimas deputātu priekšlikuma, divus - pēc Ministru kabineta priekšlikuma un vēl divus - pēc AT plēnuma priekšlikuma.

Par ST tiesnesi var kļūt Latvijas pilsonis, kuram ir augstākā profesionālā vai akadēmiskā izglītība tiesību zinātnē un arī maģistra vai doktora grāds un kuram ir vismaz desmit gadus ilgs darba stāžs juridiskajā specialitātē vai zinātniski pedagoģiskajā darbā tieslietu specialitātē. ST tiesnesim jābūt vismaz 40 gadus vecam un ar nevainojamu reputāciju.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais