Mudina no advokatūras rindām izslēgt divus par maksātnespējīgiem atzītus advokātus

© Lauris Vīksne, F64 Photo Agency

Ģenerālprokuratūra mudina izslēgt no advokatūras rindām divus advokātus, kurus tiesa ir atzinusi par maksātnespējīgiem.

Prokurors pārbaudē konstatēja pārkāpumus Latvijas Zvērinātu advokātu padomes darbībā. 3.novembrī padomei nosūtīti divu prokuroru iesniegumi attiecībā uz diviem zvērinātiem advokātiem, uzdodot izpildīt Advokatūras likuma prasības, kas nosaka, ka no zvērinātu advokātu skaita ir jāizslēdz personas, kuras tiesa ir atzinusi par maksātnespējīgiem parādniekiem, aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Una Rēķe.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka maksātnespējīgi kļuvuši advokāti Edgars Lešinskis un Selvis Selga.

Kā aģentūrai LETA sacīja Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Guna Kaminska, padomē prokuratūras lūgums saņemts vakar. Padomei dots termiņš līdz 31.decembrim lēmuma pieņemšanai.

Jautāta, vai pati padome nevar veikt šādas pārbaudes par saviem kolēģiem, Kaminska norādīja, ka tas reāli nav iespējams, turklāt padomei neesot tādu finansiālu iespēju, lai veiktu šādas pārbaudes.

Jautāta norādīt konkrēto advokātu vārdus, Kaminska tos neatklāja, tomēr uzsvēra, ka advokātu situācija nekādā gadījumā nav saistīta ar advokātu profesionālo darbību.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.