Starptautiskā konferencē spriedīs par jūras piesārņojuma likvidēšanu

© Lauris Aizupietis/ f64 photo agency

Rīgā šodien notiks ikgadējā Baltijas jūras reģiona jūras vides aizsardzības konvencijas komisijas Reaģēšanas darba grupas sanāksme, kurā iesaistītās puses spriedīs par sadarbības veicināšanu jūras piesārņojuma likvidēšanā, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienestā.

Šogad sanāksmes viens no aktuālajiem jautājumiem ir saistīts ar kuģu satiksmes intensitātes palielināšanos, kas veicina arī piesārņojuma un negadījuma risku pieaugumu. Tāpat palielinās Baltijas jūrā ienākošo kuģu lielums, kas var radīt būtiskāku iespējamā piesārņojuma apjomu. Lai reaģētu uz pieaugošo piesārņojuma risku, ir jāveido ciešāka sadarbība, kā arī jāpiesaista atbildīgās institūcijas par piesārņojuma likvidāciju krastā un organizācijas, kas rūpējas par dzīvnieku glābšanu jūras piesārņojuma gadījumā.

Uz sanāksmi pulcēsies pārstāvji no visām Helsinku konvencijas dalībvalstīm, ka arī novērotājorganizācijām. Latviju sanāksmē pārstāvēs Valsts vides dienests un Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienests.

"HELCOM RESPONSE" darbs notiek regulāru sanāksmju laikā, kā arī ekspertu darba grupās starp sanāksmēm. Ikgadējo "HELCOM RESPONSE" sanāksmju organizēšana ir viena no 1992.gada Helsinku Konvencijas prasībām, kas dalībvalstīm ir jāuzņemas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais