Braukšanas apstākļi ir apgrūtināti gandrīz uz visiem galvenajiem ceļiem

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Braukšanas apstākļi uz galvenajiem valsts ceļiem ir apgrūtināti teju visā Latvijā, izņemot atsevišķus posmus Kurzemē, aģentūru LETA informēja "Latvijas valsts ceļi".

Svētdienas vakarā uz valsts autoceļiem strādā 94 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas tehnikas vienības.

Turpinoties snigšanai, autovadītājiem ir jārēķinās ar ziemas sezonas braukšanas apstākļiem un jāplāno, ka ceļā būs jāpavada ilgāks laiks, brīdina "Latvijas valsts ceļu" pārstāvji. Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas stilu un ātrumu.

Meteorologi prognozē, ka intensīva snigšana turpināsies Kurzemes ziemeļos un Vidzemē. Atsevišķos dienvidaustrumu rajonos naktī ir iespējams sasalstošais lietus.

Pastāv iespēja, ka arī pirmdienas rītā satiksme varētu būt apgrūtināta, tāpēc aicinām autovadītājus ieplānot papildu laiku ceļā, īpaši tas attiecas uz Pierīgu, kur ir visintensīvākā satiksme, īpaši rīta un vakara stundās, brīdina "Latvijas valsts ceļi".

Autobraucējus aicina atcerēties, ka apledojums uz ceļiem var izveidoties strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Latvijā

Latvijā šogad septembra sākumā kopējie nodokļu parādi, ieskaitot aktuālos, apturētos parādus un atmaksas termiņa pagarinājumus, bija 842,636 miljoni eiro, kas ir par 1,2% mazāk nekā mēnesi iepriekš un par 2,3% mazāk nekā gada sākumā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) dati.

Svarīgākais