Šorīt apgrūtināta braukšana atsevišķos ceļu posmos Kurzemē un Vidzemē

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Šorīt atsevišķos posmos Kurzemē un Vidzemē sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotos un apledojušos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Sākot no plkst.4 ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 20 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Pašlaik braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti pa Tallinas šoseju no Lilastes līdz Bīriņu pagriezienam, pa Liepājas šoseju no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem un no Saldus līdz Liepājai, kā arī no Liepājas līdz Rucavai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Dobeles, Kuldīgas un Liepājas apkārtnē.

Šodien gaidāms stiprs sniegs un putenis, vietām veidosies sniega sanesumi un snigšanas laikā pasliktināsies redzamība. Ceļi apledos, brīdina meteorologi.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu. "Latvijas Valsts ceļi" atgādina, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

Latvijā

Pasaules mēroga ielu mākslinieks no Francijas – Aéro pabeidzis savu sienas gleznojumu “Mana dzīve ir mana valsts” (My country is life) Liepājā, Krišjāņa Valdemāra ielā 56. Tas ir jau astotais darbs, ko Liepājai dāvina pludmales kafejnīca “Red Sun Buffet”, informē Mareks Alberts.

Svarīgākais