PALĪDZĒSIM: Sievietei, kura gadiem palīdzējusi citiem, šobrīd pašai ir vajadzīgs atbalsts

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Rīdziniecei Ivitai ir 40 gadi. Viņa ir sertificēta fizioterapeite, strādā fizioterapijā jau 20 gadus, un pirms 6 gadiem atvēra pati savu privātpraksi. Viņas pacienti ir cilvēki ar muguras sāpēm, traumām, pēc operācijām un arī ar onkoloģiskām saslimšanām, bērni ar stājas problēmām un kustību traucējumiem, grūtnieces u.c. “Man ļoti patīk mans darbs, visi pacienti ir svarīga manas dzīves daļa. Es saskatu savā darbā daļu savas dzīves jēgas”, par sevi stāsta Ivita, informē ziedot.lv

Pirms 4 gadiem Ivitai atklāja vēzi. “Tas bija laikā, kad pēc iepriekš jau piedzīvotām neveiksmēm, mēs ar vīru atkal plānojām bērniņu. Tā vietā dzīve man 36 gadu vecumā uzdāvināja olnīcu vēzi”, skumji atzīst Ivita. Tas sakrita arī ar laiku, kad Ivitas dēliņš uzsāka skolas gaitas. Šobrīd dēlam ir 12 gadi.

Ivita pārcieta smagu operāciju, kam sekoja ķīmijterapijas kurss pusgada garumā. Viņa turpināja dzīvot un strādāt ar pārliecību, ka slimība ir uzveikta. Pēc gada slimība pieteica sevi atkal, toreiz to izdevās apturēt. Tomēr tas nebija uz ilgu laiku. Tagad tā atgriezusies jau trešo reizi. Pēc atkāroti veiktas ķīmijterapijas rezultāti nav labi. Ārsti izsaka pesimistiskas prognozes.

“Neskatoties uz to, ka vēzis ir ļoti izmainījis manas dzīves kvalitāti gan pašsajūtas, gan finansiālā ziņā, gan arī ir mainījies mans izskats, sevišķi ķīmijterapijas laikā, es ceru un ticu, ka man ir iespēja izārstēties. Es cenšos sevī nekultivēt sērīgi melanholisku noskaņu. Bet šoreiz man ir ļoti nepieciešams sabiedrības atbalsts. Tas liek man justies dīvaini un arī skumji, jo es daudzu gadu garumā esmu bijusi tā, kas novērš un remdē pacientu ciešanas, bet tagad ir jālūdz pašai”, atzīst Ivita.

Ivita izpētījusi, ka Vācijā ar labiem panākumiem onkoloģijā tiek praktizēta antroposofā terapija. Viņa vērsās pie dakteres Latvijā un šobrīd Ivitai ir nozīmēta šī kompleksā ārstniecība, kas stimulē organisma pašatveseļošanos. Pirmie 3 kursa mēneši prasa intensīvu ārstēšanos vismaz 1000 eiro apmērā ik mēnesi, kas nepieciešams medikamentiem, speciālai masāžai, ārsta konsultācijām. Ivita ļoti lūdz palīdzību, lai slimību apturētu un atveseļotos.

Nepieciešami 3000 eiro, šobŗid saziedots vairāk kā 2800 eiro. Ši nauda saziedota piecu dienu laikā.

Avots: ziedot.lv

Latvijā

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad augusta beigās, tāpat kā mēnesi iepriekš, bija 6,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Svarīgākais