Jelgavā pie koka piesien un pamet suni

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

Jelgavas pilsētas Pašvaldības policijas inspektori aizvadītajā diennaktī dzīvnieku patversmē nogādājuši divus suņus. Iespējams, viens no suņiem ticis pamests, vēsta "Jelgavas vēstnesis".

Pašvaldības policijas pārstāve Sandra Reksce stāsta, ka viens no suņiem bija piesiets pie koka līdzās veikalam «Rimi» Satiksmes ielā. Par to, ka dzīvnieks - melns bezšķirnes suns - jau ilgāku laiku atrodas pie koka, policijai pulksten 22 paziņoja veikala apsargs. Pēc viņa aplēsēm, suns pie koka pavadīja vismaz divas stundas. Policijas darbinieki pārbaudīja, vai suņa saimnieks neiepērkas veikalā, bet, tā kā viņu atrast neizdevās, dzīvnieks tika nogādāts LLU Veterinārmedicīnas fakultātes mazo dzīvnieku patversmē.

Savukārt pēc pusnakts Pašvaldības operatīvās informācijas centram POIC piezvanīja kāda sieviete, kurai Mātera ielā bija pieklīdis suns. Viņam bija ap kaklu siksniņa, tomēr, tā kā dzīvnieka saimnieka tuvumā nebija, viņš arī nogādāts dzīvnieku patversmē.

«Nevienam no suņiem nebija mikročipa, kas ļautu sazināties ar saimnieku,» piebilst S.Reksce.

Latvijā

99 procenti pasaules datu tiek pārraidīti, izmantojot globālo zemūdens kabeļu tīklu. Katru dienu, izmantojot kabeļu tīklus, tiek veikti finanšu darījumi aptuveni 10 triljonu dolāru apmērā. Tie ir NATO dati. Kritiskā zemūdens infrastruktūra ietver arī elektriskos kabeļus, kā arī cauruļvadus, pa kuriem piegādā naftu un gāzi. Ņemot vērā kabeļu tīklu milzīgo nozīmīgumu, kā arī citas kritiskās infrastruktūras apdraudējumu, Krievija plāno sabotāžas un kiberuzbrukumus, kas var izraisīt katastrofālas sekas. Vai Latvija tam visam gatavojas? To skaidro Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.

Svarīgākais