"Balticovo" vadība dzīvnieku aizstāvjiem izrādīs uzņēmumu

© PVD

Lai informētu par putnu labturības normām, demonstrētu uzņēmuma darbu, kā arī iepazīstinātu ar attīstības plāniem, AS "Balticovo" vadība šodien uzņēmumā tiksies ar dzīvnieku aizstāvības organizācijas "Dzīvnieku brīvība'' pārstāvjiem.

Tikšanās notiks pēcpusdienā, un tās laikā "Balticovo'' vadība biedrības pārstāvjus informēs par vistu labturības uzlabošanas iecerēm, nākotnes plāniem pārveidot uzņēmuma filiāles kūtis Madonā par brīvās turēšanas apstākļos dzīvojošu vistu kūtīm un citiem abpusēji svarīgiem jautājumiem.

Kā ziņots, "Dzīvnieku brīvība" pārmet "Balticovo" nepienācīgu izturēšanos pret vistām olu ražotnēs Madonā un Daugavpilī, bet "Balticovo" norādījis, ka publiskotajā video redzami kadri no nemodernizētajām novietnēm Madonā un Daugavpilī, kurās atrodas putni dzīves stadijā, kad notiek dabīga putnu atspalvošanās.

Tikmēr Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pēc ārkārtas pārbaudēm uzņēmumā atzina, ka putnu blīvums visās novietnēs atbilst noteiktajām labturības prasībām, izņemot gadījumus atsevišķās mītnēs, kur vistām nav nodrošināti pakaiši jeb speciāli paklājiņi, uz kuriem putnam ir iespēja kašņāties. Par šiem pārkāpumiem noformēti brīdinājuma rīkojumi.

Pārbaudēs arī konstatēts, ka "Balticovo" novietnēs putnu apspalvojums ir atbilstošs fizioloģijai. Intensīva apspalvojuma nomešana ir dabīgs process, kas pastiprinās, vistai novecojot, norāda PVD.

Svarīgākais