Ziemassvētku rūķiem nepieciešama palīdzība

Attēlam ir ilustratīva nozīme © scanpix

Tuvojas ikgadējais notikums - savus vārtus vaļā vērs Rūķupe, vieta, kur dzīvo, saimnieko un svētkus gaida un svin Rūķi un pats galvenais RūķRūķis - Ziemassvētku vecītis. ''Šogad ciemos gaidīsim no 11. līdz 23. decembrim. Bet, lai svētki izdotos koši, vēl daudz, kas paveicams. Tieši tāpēc Rūķiem nepieciešama Tava palīdzība,'' vēsta ''Kursas Laiks''.

No dabas veltēm rūķiem nepieciešams - dažādas rudens veltes, ko var salasīt parkā, dārzā un mežā - ozolzīles, kastaņi ar visiem apvalciņiem, gludinātas kļavu un citu koku lapas, sausie ziedi (sausziedes, fizāļi, mežrozīšu paaugļi), putnu spalvas, niedru - meldru pušķīši, pīlādžu ķekari.

Varbūt mājās, klētiņā vai dziļi pagrabā noskumuši, neizmantoti un gandrīz aizmirsti stāv krēsli (var būt arī mazliet salūzuši), viegli plauktiņi, stāvlampa vai galda lampa, lādes, grozi, koka kastes, paletes, virves un tauvas, vienkrāsains vai rūtains audums, ietinamais papīrs, lentes un lentītes, rotājumi, dažādi riteņi (riteņa rats ar spieķiem - metāla, koka) un citas krāsainas un interesantas lietas, ko varētu izmantot Rūķupes dekorēšanai.

Lietas, ka ko vēlies nodot Rūķupes iedzīvotājiem, nepieciešams nogādā to veikalā ''Otrā Elpa'' ar piebildi - Rūķupes Rūķiem.

''Iesim lustīgās un kustīgās rotaļās, kopā darbosimies Rūķotavās, atcerēsimies jau zināmos un iepazīsim vēl neatklātos Rūķupes takas noslēpumus, kā arī būs unikāla iespēja - "paraustīt Vecīša bārdu", nesaņemot pretī žagarus. Kopā pārdomāsim šajā gada paveikto, lai to iegrāmatotu Lieliskos Darbu grāmatā. Būs iespēja apskatīt un izzināt mītisko Ziemassvētku tēlu pasauli caur talantīgā Rūķa Valtera Artura Vītola veidoto izstādi. Tāpat varēs samīļot mūsu draugu - poniju Kriksi (paņem līdzi Kriksim kādu kārumu - ābolu vai burkānu) un iegādāties Rūķu sagādātos suvenīrus, kā arī nosūtīt īpašās pastkartes saviem mīļajiem! Ziemassvētku vecītis parūpēsies, lai ikviens justos gaidīts,'' par gaidāmajiem izklaides pasākumiem vēsta Daina Vanaga, Rūķupes pārstāve.

11. decembrī pulksten 14 notiks Rūķu zemes atklāšana.

No 12. līdz 16. decembrim un no 19. līdz 23. decembrim pulksten 10; 12.30; 15 ciemos tiks gaidītas lielākas un mazākas skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu grupiņas. Pieteikšanās pie Rūķa Plānotāja (t.29400470). Ieejas maksa ir 3 eiro no personas un 3 eiro, ja vēlēsieties Rūķu gatavoto saldo pārsteigumu.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais