UZMANĪBU: No rīta autoceļi var būt apledojuši

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Šodien Latvijas austrumu rajonos no rīta iespējams sniegs un apledojums uz ceļiem, atsaucoties uz sinoptiķu prognozēm, brīdina "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) un uzsver, ka starpsezonā uz ceļiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, sevišķi rīta un vakara stundās.

Mainīgajos laika apstākļos ceļa seguma stāvoklis var mainīties strauji un neprognozējami, braukšanu var apgrūtināt apledojums, kritušās lapas un lietus, uzsver LVC un aicina autovadītājus rūpīgi izvērtēt braukšanas apstākļus un izvēlēties piemērotu braukšanas ātrumu.

Turklāt valsts ceļu tīklā turpinās būvdarbu sezona. Uz Ventspils šosejas darbi turpinās trijos posmos no Jūrmalas šosejas līdz Tukuma rotācijas aplim. Lai izvairītos no iespējamiem sastrēgumiem, ieteicamie apbraucamie ceļi ir caur Jūrmalu vai pa Liepājas šoseju. Darbi notiek arī uz ceļa Sloka-Talsi posmā no Apšuciema līdz Ķesterciemam, kur trijos posmos satiksmi regulē ar luksoforiem un ceļā jārēķinās ar papildu pusstundu.

Kurzemē remontdarbi notiek arī uz reģionālā autoceļa Talsi-Stende-Kuldīga. Satiksme uz pārvada pār Ventspils šoseju pašreiz ir atjaunota, divos posmos satiksmi regulē ar luksoforiem. Darbi turpinās uz Liepājas šosejas, uz tilta pār Kauguru kanālu, kur satiksme novirzīta pa pagaidu tiltu, to regulē luksofors.

Vidzemē lielākie ceļu remontdarbi ir uz tilta pār Gauju Siguldā, kur satiksme pa vienu joslu tiek organizēta ar luksoforiem, uz Vidzemes šosejas no Siguldas Līgatnes virzienā, uz Valmieras šosejas, kur posmā no Rubenes līdz Mellupes tiltam ir viens pastāvīgs luksoforu posms, divos citos satiksmi rīko ar luksoforiem vai regulētājiem un jārēķinās ar papildu stundu ceļā, pirms Vecpiebalgas būvdarbu posms ir 10 kilometru garumā ar sešiem luksoforu posmiem, kam nepieciešams prāvs papildu laiks ceļā, kā arī ar papildu stundu jārēķinās, braucot no Augšlīgatnes uz Nītauri, kur septiņos posmos satiksmi organizē ar luksoforiem vai regulētājiem.

Zemgalē lielākie būvdarbi notiek uz autoceļa Vecumnieki-Nereta-Subate, kur posmā Krasti-Ērberģe jāieplāno papildu 20 minūtes ceļā, kā arī uz autoceļa Ķekava-Skaistkalne posmā no Bārbeles līdz Lietuvas robežai, kur jārēķinās ar trīs luksoforu posmiem un papildu 35 minūtēm ceļā.

Latgalē lielākie būvdarbi turpinās no Krāslavas Kombuļu virzienā, kur ir četri luksoforu posmi, kas prasa papildu pusstundu, kā arī no Daugavpils Silenes virzienā, kur divos posmos satiksmi organizē satiksmes regulētāji un jārēķinās ar papildu 40 minūtēm ceļā.

Svarīgākais